Nicușor Dan a bătut-o pe Gabriela Firea și și-a asigurat un mandat de patru ani în fruntea Bucureștiului. Acum, noul primar al Capitalei anunță revoluția în București. Ultimul anunț este extrem de dur. Nicușor Dan le-a dat un ultimatum șoferilor. Totul se va întâmpla peste doar o lună.

Nicușor Dan anunță revoluția în trafic!

Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei, a explicat care este planul de viitor pentru a rezolva una dintre cele mai mari probleme din Capitală și anume traficul. Bucureștiul este pur și simplu paralizat. Măsurile trebuie luate de urgență.

“Semafoarele se pot rezolva cu matematică. Trebuie să fie un semafor cu cameră care să le permită şoferilor să facă stânga. Traficul va fi redus 40%. Vom scoate maşinile de pe prima bandă, dar mai întâi dăm o lună de acomodare şoferilor”, a explicat primarul ales al Bucureștiului.

Nicușor Dan spune că, dacă după o lună, în zonele vizate tot vor fi parcate maşini, proprietarii vor fi amendaţi. Mai mult, Nicușor Dan speră să îi convingă pe bucureșteni să renunțe la mașinile personale.  Acesta se declară exasperat de lucrările care încurcă traficul. Spune că în Bucureşti nu mai vin constructori serioşi şi din cauza asta lucrările durează prea mult.

Primarul ales speră să-i convingă pe bucureşteni să renunţe la maşinile personale în favoarea transportului în comun. Pentru asta pregăteşte proiectul metroul uşor, de suprafaţă. Ar fi vorba de linia CFR, practic abandonată, care înconjoară Bucureştiul ca un inel.

Totodată, promite să lanseze licitaţii care să atragă mai mulţi constructori de autobuze, troleibuze şi tramvaie, astfel încât mijloacele de transport în comun să ajungă la timp, să fie curate şi libere, conform ProTV.

Susa foto INQUAM / Octav Ganea