Ceasul a fost estimat în vederea licitaţiei la 698000 – 898.000 de dolari, dar preţul final la care a fost adjudecat a fost de 7,26 milioane de dolari.

Ceasul vândut este o variantă a modelului 5016 Patek Phillipe, cu excepția faptului că este făcut cu carcasă din oțel inoxidabil.

Frumosul ceas are o faţă albastră și alte câteva caracteristici interesante, inclusiv un tourbillon care stabilizează ceasul împotriva forțelor gravitaţionale, un minutar care emite un semnal audio la cerere și un calendar pe ani de zile.

Ceasurile Patek Phillipe domină listele celor mai scumpe ceasuri vândute vreodată si sunt foarte căutate de colecționari ca piese de investiții.

Licitaţia Only Watch se desfăşoară în fiecare an la Geneva, în Elveția.

Ceasornicarii de top elvețieni donează ediții rare și unice ale ceasuri produse de ei pentru a fi scoase la licitație, iar veniturile sunt oferite în sprijinul luptei împotriva distrofiei musculare Duchenne. La evenimentul din acest an au fost scoase la licitație 44 de ceasuri și a au fost obţinute, în total, 11.2 milioane de dolari în scopuri caritabile.

Dar eticheta de 7,26 milioane de dolari nu se poate atinge de prețul celui mai scump ceas obişnuit vândut vreodată: Patek Philippe Henry Graves Supercomplication, un ceas de buzunar, de epocă, ce a vândut la licitație anul trecut pentru suma de 24 de milioane de dolari.