Asta se întâmplă din cauză că manifestațiile s-au înmulțit în întregul Bangladesh, după ce, doi tineri și-au pierdut viața într-un accident rutier, scrie Știripesurse.ro.

În cartierul Rampura din Dacca au izbucnit confruntări luni între câteva sute de studenţi şi poliţie, care a recurs la gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanţi, a declarat pentru AFP şeful poliţiei locale, Rafiqul Islam. ''Ei au încercat să incendieze o tabără a poliţiei'', a declarat el, adăugând că patru poliţişti au fost răniţi.

Unii studenţi au povestit pentru AFP că poliţia a tras cu gloanţe de cauciuc asupra manifestanţilor în zona a două universităţi private şi că membri ai filialei studenţeşti a partidului de la putere, Liga Awami, i-au atacat cu bâte şi pietre. ''Situaţia este gravă. Noi am dus cel puţin trei studenţi la spital'', a precizat unul dintre ei, Y.Mallick, pentru AFP.

Numeroase persoane au fost rănite începând de sâmbătă în urma folosirii gazelor lacrimogene şi în atacurile unor grupări fidele guvernului împotriva manifestanţilor, a fotoreporterilor şi împotriva maşinii ambasadoarei americane.

În ultimele nouă zile, zeci de mii de studenţi au dat foc la opt autobuze şi au blocat capitala Dacca, precum şi alte părţi ale ţării pentru a cere o ameliorare a siguranţei rutiere.

Atrăgând atenţia presei străine şi provocând critici din partea ONU şi a unor asociaţii pentru drepturile omului, confruntările s-au transformat într-o veritabilă probă de încercare pentru guvernul premierului Sheikh Hasina, după mai puţin de patru luni de la alegeri.