Accident teribil în Turcia! 14 oameni au murit și 18 au fost răniți în urma accidentului unui autobuz, survenit duminică dimineaţa devreme în provincia vestică turcă Balikesir, potrivit biroului guvernatorului regional. Radio-televiziunea TRT a relatat că autobuzul s-a răsturnat şi a ieşit de pe şosea.

Cauza accidentului încă nu este cunoscută. Echipe de salvare s-au deplasat la faţa locului.

Situația din Turcia scapă de sub control

Turcia se confruntă cu tot mai multe tragedii. Vestul Turciei a fost lovit de cele mai cumplite incendii din ultimii 10 ani. În acest context, mai mult de 5.000 de angajați din echipe de intervenții au luptat cu flăcările devastatoare. Echipele pentru intervenţii de urgenţă din Turcia au continuat sâmbătă lupta cu cele mai grave incendii de vegetaţie de mai bine de un deceniu, 13 dintre acestea arzând în continuare necontrolat

Cei 5.000 de angajați ai echipelor de intervenții au fost susținuți atât aerian cât și terestru. Totuși, 13 focare au reușit chiar și așa să scape de sub control, conform informațiilor transmise de dpa-international.com

Amintim că Turcia se confruntă cu incendii de 12 zile la rând, din cauza creșterii temperaturii.

Totodată, ministrul Agriculturii și Pădurilor Bekir Pakdemirli a scris pe rețelele de socializare că au fost patru focare în oraşe din jurul regiunii Egee şi unul la Marea Neagră. Potrivit acestuia, în țara respectivă sunt în total 222 de incendii active în 47 de oraşe şi provincii din 28 iulie.

Incendiile continuă să facă ravagii în special de-a lungul coastelor oraşeor Mugla şi Aydin. În timpul nopţii, flăcările s-au răspândit în Koycegiz din Mugla şi în districtul Milas, în timp ce trei cartiere au primit ordin de evacuare, au precizat autorităţile locale, sâmbătă.

Voluntari s-au alăturat eforturilor pompierilor din Mugla, în timp ce echipele au continuat să stingă focul şi să evalueze pagubele. Alţi salvatori au asigurat adăpost pentru sinistraţi şi hrană pentru animalele afectate.

În mare parte, pompierii au reuşit să ţină sub control incendiile, în Antalya şi Marmaris din Mugla, Bodrum, populare printre turişti, au spus autorităţile.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a afirmat, pe Twitter, că au intervenit 5.250 de pompieri în zonele afectate, cu 80 de elicoptere, avioane şi drone, dar şi 1.000 de camioane şi alte vehicule. Conform estimărilor realizate de autorități, cel puţin opt persoane au murit şi 100.000 de hectare de pădure şi terenuri au fost distruse.