Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunțat că duminică a avut loc un accident în lanț pe autostrada A1 Deva-Nădlac, kilometrul 582, în apropierea localității Nădlac, din județul Arad. Polițiștii spun că totul a început după un prim accident rutier în care au fost implicate un autoturism și un autocamion. Ulterior, traficul în zonă a fost deviat.

Apoi, la scurt timp, în aceeași zonă, s-a produs o tamponare în lanț în care au fost implicate alte 8 autovehicule. Conform primelor informații, o singură persoană a suferit leziuni (posibil răni ușoare), fiind evaluată medical.

Traficul în zonă a fost restricționat

Traficul rutier se desfășoară doar pe banda de urgență, benzile 1 și 2 fiind restricționate.  S-a luat măsura devierii circulației pe DN 7G, către Vama Nădlac 1.

„Într-adevăr, pe autostrada A1, Deva-Nădlac, la kilometrul 582, în apropierea localităţii Nădlac din judeţul Arad s-a produs un accident rutier în care au fost implicate un autoturism şi un autocamion. La scurt timp, în aceeaşi zonă s-a produs o tamponare în lanţ, în care au fost implicate alte 8 autovehicule. Potrivit primelor informaţii, o singură persoană a suferit leziuni, posibile răni uşoare în zona piciorului, fiind evaluate medical la faţa locului. Traficul rutier, în momentul de faţă se desfăşoară doar pe banda de urgenţă, benzile 1 şi 2 fiind restricţionate. În urmă cu scurt timp s-a luat măsura devierii circulaţiei, pe drumul naţional 7G, către Vama Nădlac„, a precizat la Antena 3, Alexandru Andronache, de la Centrul Infotrafic.

Recomandările poliției pentru circulația în condiții de vizibilitate redusă

Centrul INFOTRAFIC reaminteşte faptul că pe autostrada A1 Deva-Nădlac, vizibilitatea în trafic este redusă din cauza ceții dense sub 100 de metri.

Recomandăm conducătorilor auto ca, pe timp de ceaţă, să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din față şi să folosească corespunzător luminile. Trebuie sa atragem atentia si pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.

Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:

– nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!

– în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!