Potrivit acestuia, accesul la fondurile structurale este manipulat de funcționarii din cadrul autorității de management AM POS DRU.

"Sper ca în următoarele zile să dispun de suficiente documente care să dovedească că unele proiecte au fost avantajate. Bănuiala mea merge către această ipoteză și nu către un lucru accidental, pentru că este a patra oară când apar nereguli la depunerea proiectelor pe resurse umane. Este necesară o anchetă amplă pentru că lucrurile sunt extrem de grave".

Luni a avut loc o sesiune de depunere a proiectelor în cadrul POS DRU dar site-ul autorității de management nu a funcționat, decât în intervale foarste scurte, de circa 10 minute. La cererea ministrului muncii, procesul a fost oprit pentru remedierea neregulilor. Cu toate acestea s-a constatat că au fost depuse 2.500 de proiecte, iar Pambuccian spune că timpul de funcționare nu ar fi pemis depunerea acestora și, prin urmare, rezultă că au existat "găuri de securitate în sistem". Acest lucru ar arăta că a existat o complicitate cu funcționarii autorității și că depunerile s-au făcut direct în baza de date, ocolind procedurile legale.

"Acești functionari fac tot ce pot ca banii europeni să nu ajungă în România decât cu o destinație precisă", a spus deputatul.