Ministrul sârb de Finanţe, Lazar Krstic, a precizat că acest credit pe zece ani vine cu o dobândă de 2%. Banii vor fi transferaţi într-o singură tranşă, după ce acordul va fi ratificat de Parlamentul de la Belgrad.

'Împrumutul va oferi noi oportunităţi de cooperare şi va dezvolta relaţiile economice şi comerciale bilaterale', a apreciat Lazar Krstic, potrivit unui comunicat.

Abu Dhabi este una dintre cele şapte părţi componente ale Emiratelor Arabe Unite (EAU). Anul trecut, Emiratele Arabe Unite şi Serbia au deschis ambasade în capitalele respective, ceea ce a condus la creşterea cooperării bilaterale. De asemenea, tot în 2013, EAU au aprobat un credit de 400 milioane de dolari pentru Serbia, banii fiind utilizaţi pentru investiţii în irigaţii, precum şi pentru credite destinate fermierilor sârbi care au dorit să-şi achiziţioneze utilaje agricole.

În plus, compania aeriană de stat din Abu Dhabi (Etihad Airways) a plătit, anul trecut, 40 de milioane de dolari pentru un pachet de 49% din acţiunile companiei aeriene naţionale din Serbia, JAT Airways, care, ulterior, şi-a schimbat denumirea în Air Serbia.

SURSA: Agerpres