Înființat de domnul Ioan Tecar, grupul de companii Pehart deține trei fabrici ce produc hârtie tissue și produse igienico-sanitare (hârtie igienică, prosoape de bucătărie și șervețele) sub mărcile proprii, Pufina și Alint, dar și sub mărcile private ale diverșilor retaileri. În urma investiției Abris și a ajutorului de stat, cea de-a patra fabrică va fi pusă în funcțiune până la finele acestui an și va duce capacitatea de hârtie tissue sub formă de role jumbo la 100 de mii de tone. Compania exportă majoritatea producției către clienți din Europa Centrală și de Sud-Est.

Ca parte a tranzacției, Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare („BERD”), în momentul de față acționar al Pehart Tec SA (una dintre cele patru companii ale grupului) își va vinde participația. În 2009, BERD a devenit acționar al Pehart Tec SA investind pentru a susține strategia de creștere a producției de hârtie tissue și a oferi o alternativă la importuri.

 

“Suntem mai mult decât bucuroși să atragem investiții străine în Transilvania, și de ce nu la Dej, și să-i avem ca parteneri pe Abris Capital. Împreună cu Abris, și ca urmare a susținerii lor, vom putea să dezvoltăm și să promovăm producția locală, să ne îmbunătățim capacitățile manageriale și să ne consolidăm poziția pe piață. Am facut aceste investiții cu obiectivul de a duce afacerea de hârtie la un nou nivel de dezvoltare. Prin punerea în funcțiune a celei de-a patra fabrici de hârtie tissue și produse igienico-sanitare, vom atinge o capacitate de producție hârtie tissue de peste 100 mii tone, realizând astfel ceea ce ne-am propus de la bun început, să devenim un lider în regiune. Pe această cale, doresc să mulțumesc și să îmi exprim recunoștința față de sprijinul acordat de BERD pe parcursul celor 6 ani de parteneriat pentru dezvoltarea și modernizarea Pehart Tec SA; ca urmare a acestei colaborări am reușit să facem din brandul Pufina unul din cele mai puternice branduri din piață,” a declarat Ioan Tecar, președinte al grupului Pehart.