Cargus va face parte din cel mai recent fond de 450 de milioane de euro creat de Abris pentru a capitaliza din oportunitățile de investiții în Europa Centrală și de Est.

Transferul companiei Cargus de la Deutsche Post DHL la Abris a fost semnat în octombrie 2012 și aprobat de Consiliul Concurenței la începutul acestui an. Companie cu peste 900 de angajați, Cargus a fost deținută de Deutsche Post DHL în ultimii patru ani.

Fondată în 1991, Cargus este prima companie de curierat din România și ocupă momentan al doilea loc pe piața locală de profil. Compania va trece în următoarea perioadă prin cele mai mari investiții din istoria sa de peste 20 de ani. Conform planurilor Abris Capital Partners, investițiile vor fi susținute la un nivel constant și în următorii ani.

Abris Capital Partners a fost consiliată în timpul tranzacției de Clifford Chance Badea.

Cargus International SA este a doua companie de pe piața de curierat intern din România. Compania deține și utilizează singura rețea națională de centre și depozite și o flota de peste 700 de vehicule de curierat. Cargus are aproximativ 900 de angajați și a realizat vânzări de peste 20 de milioane de euro în 2012.