Scandal total pe scena politică după modificările la legea taximetriei care au dus la interzicerea aplicațiilor de tip ride-sharing. Aceste modificări au dus la amenzi mari pentru șoferi. Adevăratul motiv al schimbărilor ar fi interesele politice din PSD. Sunt acuzațiile europarlamentarului PNL, Cristian Bușoi.

„Ordonanța interzicerii Uber și Taxify arată o gândire ruginită, multe interese politice ale PSD și ne trage departe de Europa, de civilizație, tehnologie, transparență.

Îi rog pe toți cei care s-au lovit de necivilizația din taxiuri să iasă la vot pe 26 mai, cu gândul la guvernul PSD, care a interzis Uber și Taxify.

Rămân la ceea ce spuneam atât acum doi ani, cât și anul trecut: în spatele interzicerii Uber şi Taxify stau interese politice ale unor găști din PSD „, a afirmat Cristian Buşoi.

Buşoi, candidat pe lista PNL şi în alegerile europarlamentare din 26 mai, arată că prin dispariţia acestora nu se va îmbunătăţi serviciul de taximetrie, iar împotriva celor două servicii de ride-sharing nu a existat nicio plângere privind calitatea serviciilor.

„Interzicerea Uber și Taxify nu va îmbunătăți serviciul de taximetrie, ci dimpotrivă. Acesta va rămâne tot învechit și, de prea multe ori, de proastă calitate. Taximetria clasică are nevoie de cu totul și cu totul alt sprijin și alte facilități pentru a putea să își îmbunătățească serviciile.

Nu există niciun motiv real al interzicerii. Nu au existat plângeri ale cetăţenilor, nu au existat încălcări ale legii de către companiile respective; ba dimpotrivă, chiar și Uber și Taxify contribuie la bugetele locale şi la îmbunătăţirea condiţiilor de transport din Capitală.

Singurul motiv real al deciziei, fie că e administrația PSD a Bucureștiului, fie că e guvernul Dragnea – Dăncilă, este un lobby puternic politic. Cu fiecare lucru pe care-l face, PSD pare că ne duce mai departe de UE și de lumea civilizată”, conchide Cristian Buşoi.