Negocierile cu autorităţile de la Bucureşti sunt programate în perioada 31 iulie – 13 august, şeful delegaţiei Fondului urmând să sosească în România pe data de 1 august şi să părăsească ţara pe 14 august, potrivit reprezentantului rezident al FMI pentru Bulgaria şi România.
Vizita FMI va avea loc în acelaşi timp cu cea a delegaţiilor Comisiei Europene şi Băncii Mondiale
"Vizita FMI va avea loc în acelaşi timp cu cea a delegaţiilor Comisiei Europene şi Băncii Mondiale. Pe durata acestora, delegaţiile vor avea întâlniri şi discuţii cu autorităţile statului şi cu mediul de afaceri, cu reprezentanţi ai băncilor, ai societăţii civile şi partidelor politice", a menţionat Lybek, citat de Agerpres

Şeful misiunii FMI în România, Erik de Vrijer, va comunica concluziile discuţiilor din România la finalul vizitei, respectiv în data de 13 august, scrie Agerpres.

Cea de-a cincea misiune de evaluare a FMI, CE, BM a avut loc la finele lunii aprilie – începutul lunii mai, respectiv în perioada 27 aprilie-7 mai 2012. Acordul dintre România şi FMI a început la 31 martie 2011 şi este unul de tip preventiv, ridicându-se la 3,1 miliarde DST (3,6 miliarde de euro), adică cca. 300% din cota pe care România o are la Fond.

"Un nou acord preventiv cu FMI este util (…) Atâta timp cât economia românească, România în ansamblu, absoarbe, consumă şi investeşte mai mult decât produce, reflectat în Produsul Intern Brut, este nevoie de finanţare externă (…) Este prematur să vorbim despre sumă, importantă este decizia de natură strategică şi vizând un termen mediu. Vorbim de un acord care va fi, probabil, tot pe doi ani, între 2013-2015, aşa încât detaliile tehnice le vom avea atunci când vom discuta cu partenerii internaţionali", afirma ministrul Finanţelor, Florin Georgescu.