O rememorare a vieții și carierei lui Sorin Pop

Comunitatea voleiului din România este zguduită de vestea tragică a trecerii în neființă a lui Sorin Pop, una dintre figurile emblematice ale acestui sport în țară.

La vârsta de doar 56 de ani, Sorin Pop, considerat unul dintre cei mai mari voleibaliști ai României, s-a stins din viață în noaptea de sâmbătă spre duminică, lăsând în urmă o moștenire impresionantă și un gol imens în lumea sportului.

Viața și cariera lui Sorin Pop: De la jucător la antrenor

Născut pe 28 septembrie 1967, Sorin Pop a fost un talent nativ în volei, reușind să strălucească pe terenul de joc și să își aducă contribuția la numeroase succese ale echipelor pentru care a evoluat. Cu trei titluri de campion al României și prezențe remarcabile la echipe precum Știința Explorări Baia Mare, Dinamo București și Elcond Zalău, el a fost o figură dominantă în sportul românesc al anilor ’90.

După retragerea din activitatea de jucător, Sorin Pop și-a continuat pasiunea pentru volei, dedicându-se antrenoratului. A fost o prezență marcantă pe banca tehnică a echipei Știința Explorări Baia Mare și a contribuit semnificativ la dezvoltarea și promovarea voleiului la nivel local și național.

Tragedia care a îndoliat lumea voleiului

Tragedia care a lovit voleiul românesc a venit în mod neașteptat, când Sorin Pop a suferit o cădere pe scări și a suferit leziuni grave la cap. Desi a fost transportat de urgență la Spitalul Județean Dr. Constantin Opriș Baia Mare, medicii nu au putut să îl salveze, lăsând o mare tristețe în rândul familiei, prietenilor și colegilor săi din lumea sportului.

Reprezentanții IPJ Maramureș au confirmat că nu există suspiciuni cu privire la condițiile în care a survenit decesul lui Sorin Pop, iar comunitatea voleiului românesc își exprimă profundul regret și își aduce omagiu celui care a fost un adevărat campion al sportului românesc.

În dimineața aceasta, vestea trecerii în neființă a lui Sorin Pop, primul antrenor al echipei de volei SCM Zalău, a răsunat ca un trăsnet în lumea voleiului românesc. Pentru cei de la SCM Zalău, această veste a fost ca o lovitură teribilă, împingându-i într-un abis de tristețe și regret. Cu inimile grele și cuvinte pline de recunoștință, cei de la SCM Zalău au transmis un omagiu special lui Sorin Pop. Ei i-au mulțumit pentru contribuția sa inestimabilă la succesul echipei și la promovarea voleiului în Zalău. În final, ei i-au adresat o rugăciune sinceră.

„Cu adâncă tristețe am aflat în această dimineață de trecerea în neființă acum câteva ore a celui care a fost Sorin Pop, primul antrenor al echipei noastre de volei! Sub comanda lui Sorin, echipa noastră a reușit să devină vicecampioana României, chiar în primul sezon de existență! Îți mulțumim pentru ce ai făcut pentru voleiul zălăuan!
Dumnezeu să te odihnească în pace!”, au scris cei de la SCM Zalău.