Relu Fenechiu , fost ministru PNL al Transporturilor în Guvernul Ponta și ex-lider al PNL Iași, este în doliu.

A încetat din viață o persoană extrem de apropiată acestuia. Este vorba de tatăl liderului politic.

A murit tatăl lui Relu Fenechiu

Anunțul trist a fost făcut de Relu Fenechiu pe pagina sa de Facebook.

Acesta a transmis un mesaj în care împărtășește vestea că tatăl lui, Aurel Fenechiu, s-a stins din viață.

El a susținut că tatăl său a muncit toată viața din greu pentru a asigura familiei sale tot traiul necesar. Relu Fenechiu a susținut că, în ciuda provocărilor de sănătate din ultimii ani, părintele său își ascundea suferința.

„Glumea și emana în jurul său bună dispoziție”, a arătat liderul politic.

Relu Fenechiu a mai spus că a învățat de la tatăl său cum să aibă grijă unii de alții, un ultim dar lăsat fiind acela de a avea grijă de mama lor.

„Pentru toate jertfele pe care le-a făcut și pentru dragostea necondiționată pe care ne-a oferit-o, îi vom păstra mereu o locuință caldă în inimile noastre”, a mai scris Relu Fenechiu.

 

SURSA FOTO: Facebook/Relu Fenechiu

 

doliu, mesaj
SURSA FOTO: Relu Fenechiu/Facebook
SURSA FOTO: Facebook/Relu Fenechiu

Fostul ministru PNL a scăpat de acuzațiile DNA

Relu Fenechiu este un politician român, fost ministru al Transporturilor. A fost membru al Partidului Național Liberal din 1996 până în 2013, când a fost condamnat la 5 ani de închisoare.

Recent, dosarul în care fostul ministru al PNL era acuzat de luare de mită în valoare de 4,3 milioane de euro fost clasat de către DNA după 10 ani de anchetă. Fenechiu era acuzat că ar fi cerut banii pentru a interveni în acordarea unui contract privind dotarea laboratoarelor informatice din școli.

Clasarea a avut loc pe data de 23 ianuarie 2024. Ea a fost semnată de procurorul George Adrian Matei, conform G4media.ro.

De ce a fost clasat dosarul

Procurorul de caz a argumentat în legătură cu sumele de 2,5 milioane de euro, presupus că au fost primite cash de către Relu Fenechiu. Conform informațiilor, martorul care ar fi fost implicat în transportul banilor a declarat că a observat doar niște plicuri și o geantă diplomat. El nu a văzut efectiv conținutul acestora. Acesta ar fi auzit că în interiorul plicurilor și genții diplomat se aflau bani, dar nu i-ar fi văzut direct.

Prin urmare, procurorul a concluzionat că acuzațiile se bazează doar pe declarația martorului Gabriel Mardarasevici.

În ceea ce privește mita presupus mascată prin intermediul unor contracte fictive cu firme controlate, procurorul a notat că Relu Fenechiu a recunoscut existența acestor contracte, însă a negat că ar fi vorba despre mită, susținând că acestea reprezintă simple afaceri între firme.