Este doliu imens la Poli Iași! Dragoș Urdaru și Narcis Ciorcârlan, doi dintre foștii fundași emblematici ai echipei moldovene, au murit în cursul acestei săptămâni. Primul a pierdut lupta cu o boală incurabilă și a fost deja înmormântat vineri.

Clubul moldovean a mai pierdut un fost jucător

Veștile triste continuă pentru Poli Iași, odată cu decesul lui Narcis Ciorcârlan. Născut la data de 23 august 1952, la Satu Mare, acesta a încetat din viață sâmbătă dimineața din cauza unui infarct. Narcis Ciorcârlan a fost unul dintre fundașii reprezentativi ai echipei în anii ’70, contribuind la construirea istoriei clubului moldovean. El a început fotbalul la Aiud.

În anii 2000, Narcis Ciocârlan a îndeplinit rolul de antrenor secund la Poli Iași. De asemenea, a ocupat aceeași poziție la Foresta Suceava, alături de antrenorul principal Marin Barbu. Fostul fundaș al echipei din Copou a mai avut și în trecut probleme cardiace, suferind un infarct în 2011 în timpul unei deplasări la Constanța împreună cu echipa.

Transportat de urgență la spitalul din Bârlad și ulterior cu elicopterul la „Institutul de boli cardiovasculare” din Iași, Narcis Ciocârlan a primit diagnosticul de „sindrom coronarian acut”. În vârstă de 71 de ani, înmormântarea lui Narcis Ciocârlan va avea loc în zilele următoare.

Clubul Poli Iași și-a exprimat regretele printr-o postare pe platformele de socializare.

„Dumnezeu să-l odihnească!”, se arată în postarea celor de la Politehnica Iași.

Un alt mare fotbalist de la Poli s-a stins din viață săptămâna aceasta

Amintim că, miercuri, 20 decembrie, a trecut în neființă un alt mare fotbalist al echipei Politehnica Iași. Este vorba despre Dragoș Urdaru, membru al echipei moldovene care a contribuit la promovarea în 1995, după barajul cu Electroputere Craiova. Aceasta a reprezentat prima promovare a echipei Poli Iași în prima ligă după 1989.

După retragerea din activitatea sportivă, Dragoș Urdaru a continuat să fie implicat în fotbal. El s-a ocupat cu arbitrajul și organizare de competiții la Poli Iași. De asemenea, a fost prezent și în echipa Oțelul Galați. În timpul carierei sale la Poli Iași, Dragoș Urdaru a participat în 222 de meciuri, contribuind cu 20 de goluri.

„S-a stins din viață Dragoș Urdaru! A fost component al echipei noastre în anii ’90, făcând parte din generația care a reușit promovarea în 1995. După încheierea carierei de fotbalist a devenit arbitru, apoi, în anii 2000, a ocupat funcția de organizator de competiții la Politehnica. Dumnezeu să-l odihnească!”, transmitea atunci Poli Iași.