A murit Liviu Gălan

Liviu Gălan, un proeminent om de afaceri din București și fost finanțator al echipei FC Național, s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani. El era cunoscut pentru succesul său în lumea afacerilor și pentru avere.

Omul de afaceri se confrunta de ceva timp cu probleme de sănătate. Anunțul decesului său a fost făcut de către Liga Profesionistă de Fotbal.

“Liviu Gălan, fostul finanțator al echipei FC Național, a încetat din viață. Întreaga familie FC Național este alături de cei greu încercați prin această fulgerătoare dispariție.

Liga Profesionistă de Fotbal transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească!”, au scris cei de la LPF.

Liviu Gălan
Liviu Gălan/SURSA FOTO: gsp.ro

Cine a fost Liviu Gălan?

Liviu Gălan a preferat să rămână în afara reflectoarelor și să evite aparițiile în presă, ceea ce l-a făcut un personaj discret în peisajul mediatic al României.

Bibi, așa cum îi spuneau cei apropiați, își dorea ca aspectele personale ale vieții sale să fie păstrate în intimitate, departe de curiozitatea publicului.

Momentul în care a captat cea mai mare atenție a fost când a preluat temporar conducerea clubului FC Național. Un club cu o bogată tradiție în fotbalul românesc, care acum își continuă istoria sub numele de FC Progresul București.

Acesta era recunoscut în mod deosebit ca un miliardar enigmatic din România. Acum zece ani, averea acestuia era estimată la aproximativ 30 de milioane de euro.

Regretatul fost finanțator avea mai multe afaceri

Pe lângă rolul său de finanțator la FC Național, acesta era proprietarul mai multor afaceri, mașini și ceasuri de lux. În plus, deținea o diversitate de proprietăți imobiliare în:

  • Germania
  • Statele Unite ale Americii
  • Israel
  • România

Afacerea sa cea mai profitabilă, care l-a adus în atenția publicului, se concentra pe furnizarea de echipamente de securitate către băncile din România.

Forbes România a raportat că acest business, despre care nu sunt cunoscute multe detalii și care nu era înregistrat pe numele său, a constituit o enigmă în ceea ce-l privește pe Liviu Gălan.