Doliu la Pro TV! Gheorghe Sârbu a murit

Doliu la Pro TV! Gheorghe Sârbu a murit. Marți dimineață, tatăl lui Adrian Sârbu a fost descoperit în stare de inconștiență în baia bazei de agrement de la Vulcan, în județul Brașov, de către bucătăreasa familiei. Ulterior, a fost transportat la spital.

Joi dimineață, însă, și-a dat ultima suflare. A încetat din viață la vârsta venerabilă de 95 de ani. Bucătăreasa care l-a găsit a raportat inițial o plagă înjunghiată.

Va fi condus pe ultimul drum vineri, 18 mai 2024, la ora 13:00, la Biserica Sfântul Nicolae din Șcheii Brașovului.

Gheorghe Sarbu
Gheorghe Sârbu (stânga) şi Adrian Sârbu (SURSA FOTO: Click)

Gheorghe Sârbu, un jurnalist profesionist. S-a implicat puternic la Pro TV Brașov

Gheorghe Sârbu era o prezență respectată în comunitățile din Brașov, Covasna și Harghita. A fost recunoscut drept un jurnalist profesionist.

Cunoscut sub numele de „nea Ghiță”, acesta a fost jurnalist la „Drum Nou” și alte publicații timp de zeci de ani și a fost parte din echipa fondatoare a ziarelor „Cuvântul Nou” din Sfântu Gheorghe și „Informația Harghitei” din Miercurea Ciuc.

Potrivit colegilor săi, el era unul dintre puținii redactori șefi care niciodată nu modifica textul redactorului. Prefera să îi cheme în biroul lui și să îi întrebe dacă le place cum au scris materialul și îi convingea să-l îmbunătățească.

S-a implicat în înființarea postului TV „Pro TV Brașov”. A jucat un rol semnificativ în formarea multor profesioniști din domeniul presei. Fiul său, Adrian Sârbu, a condus Pro TV pentru mai mulți ani.

„Devenind gazetar la ziarul «Cuvântul nou» din Sfântu Gheorghe, nea Ghiță era secretar general de redacție și eu, proaspăt absolvent de facultate, eram la începuturile activității de redactor.

Nu prea știam eu cu ce se mănâncă această activitate de redactor, dar nea Ghiță, cu un cumpăt extraordinar, cu un simț al proporțiilor nemaipomenit m-a învățat ce înseamnă de fapt disciplina cuvântului și disciplina scrisului. Era un tip care nu te lăsa la greu, cu care erai prieten de-adevăratelea și care ori de câte ori aveai nevoie, simțea că ești în impas, avea pentru tine un cuvânt bun.

Gheorghe Sârbu era unul dintre puținii redactori șefi care niciodată nu modifica textul redactorului. Prefera să ne cheme în biroul lui și să ne întrebe dacă nouă ne place cum am scris materialul. Și atunci noi refăceam și a doua oară ieșea mai bine”, a mărturisit  Ioan Popa, fost redactor șef la „Drum Nou”, potrivit ziarului „Adevărul”.