A murit Juan Verduzco. Actorul era cunoscut pentru rolurile din numeroase telenovele mexicane

A murit Juan Verduzco. Actorul mexican Juan Verduzco, cunoscut pentru rolul din telenovela „Don Camerino”, a încetat din viață pe 4 martie.

Nu există detalii despre cauza morții sale. Verduzco avea 78 de ani, iar cariera sa prolifică s-a întins pe cinci decenii, scrie presa locală.

Moartea lui Verduzco a fost confirmată de Asociația Națională a Actorilor, care a postat următorul mesaj: „Asociația Națională a Actorilor deplânge profund moartea colegului nostru, Juan Verduzco, membru al sindicatului actorilor.

Condoleanțe familiei, prietenilor și colegilor alături de care a lucrat timp de cinci decenii. Dumnezeu să-l odihnească în pace.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Juan Verduzco (@juanverduzcooficial)

„Vom fi mai singuri și mai triști fără el”

Actorul mexican Eugenio Derbez a transmis condoleanțe familiei și a postat următorul mesaj pe rețelele de socializare: „Cea mai mare mândrie a fost să fiu partenerul de scenă al lui Juan pe scenă. Vom fi mai singuri și mai triști fără el”.

Verduzco s-a născut pe 28 ianuarie 1946, în Mexico City. Și-a făcut debutul în actorie în 1974 în telenovela „Mundo de juguete”. Mai târziu, a jucat în filme și numeroase seriale de televiziune precum „El pequeño Robin Hood” (1975), ”Gotita de gente” (1978-1979) și „Rosa Salvaje” (1987-1988) alături de cunoscuta actriță mexicană Verónica Castro.

A debutat într-un rol de comedie în 1987 în serialul de televiziune „Dr. Cándido Pérez” și a participat la emisiunea de televiziune „Humor es… los comediantes” (2000-2001).

De-a lungul carierei sale, a jucat în numeroase telenovele de succes

De-a lungul carierei sale, a jucat și în alte telenovele, precum „Mi segunda madre” (1989) și „Pobre niña rica” (1995), alături de superstarul mexican Paulina Rubio. Cu toate acestea, rolul din „Don Camerino” este cel mai cunoscut. Telenovela de mare succes, care a prezentat, cu umor, o familie disfuncțională din Mexic, este una dintre cele mai îndrăgite de publicul sud-american.

În timp ce studia la Facultatea de Actorie a început să lucreze cu jumătate de normă ca asistent la postul mexican Televisa. Acolo a început să înlocuiască actorii care întârziau la spectacole şi, la un moment dat, i s-a cerut să citească o glumă în direct despre un băiat pe nume Chabelo.

„Am citit-o şi vocea a ieşit ca a unui copil şi acolo s-a născut personajul”, declara el într-un interviu.

Verduzco a apărut în reclamele unor băuturi din America de Nord şi de Sud, înainte să-și lanseze propria emisiune radio în Mexic, La media hora de Chabelo (Jumătate de oră cu Chabelo).

Andrés García a murit la vârsta de 81 de ani

Anul trecut, cunoscutul actor mexican Andrés García a murit, la vârsta de 81 de ani. Anunțul a fost făcut de familia actorului. Potrivit comunicatului transmis de familie, García a murit în locuința sa din Acapulco, Guerrero.

García s-a născut în Republica Dominicană, unde a trăit câțiva ani, apoi a ales să se mute în Chile, iar, mai apoi, în Mexic, unde a reușit să devină celebru în lumea cinematografului și a televiziunii.

În ultima perioadă, sănătatea actorului se degradase. Potrivit informațiilor furnizate de publicația Deadline, cauza decesului starului mexican s-a datorat cirozei hepatice.

Andrés García
Andrés García (SURSA FOTO: captură de ecran YouTube)