A murit Gustavo Degliantoni

A murit Gustavo Degliantoni. Magnatul petrolier argentinian, Gustavo Degliantoni, în vârstă de 71 de ani, a decedat duminică, 26 noiembrie.

Tragedia a avut loc după ce elicopterul pe care îl pilota, un Robinson 55, s-a prăbușit în fluviul Paraná, lângă Buenos Aires.  Cei patru pasageri de afaceri aflați la bord au supraviețuit tragediei.

Gustavo Degliantoni
SURSA FOTO: La Nacion

Degliantoni se afla la manșa elicopterului, zburând periculos de jos deasupra fluviului înainte de prăbușire. Cauzele accidentului sunt încă sub investigație, însă primele indicii sugerează că pilotul ar fi suferit un stop cardiac.

Magnatul petrolier era cunoscut pentru afacerile sale din domeniul petrolului și gazelor naturale. El deținea compania Degab, care furniza servicii pentru 42 de clienți din 14 provincii ale Argentinei.

Gustavo Degliantoni fusese arestat în 2020

În septembrie 2020, Degliantoni și alte 20 de persoane au fost arestate în legătură cu o presupusă operațiune de furt de petrol din conductele guvernamentale. Autoritățile susțineau că inculpații distilau și refinează țițeiul, generând profituri anuale de până la 5 milioane de dolari.

Deși a fost reținut și ulterior eliberat, procesul în legătură cu aceste acuzații continua. Magnatul petrolier era și sub investigație pentru operarea unei distilerii de deșeuri periculoase la o fermă situată în apropierea bazonului de alimentare cu apă al unui oraș din Argentina.

Gustavo Degliantoni, pasionat de cursele de mașini, a concurat ca pilot în circuitul de turisme (Turismo Carretera TC, 1983-1985).

Magnatul petrolier a lăsat în urmă patru copii și doi nepoți, proveniți din mariaje anterioare. În momentul decesului, el nu avea o relație stabilă.

Tragedia aduce un moment de durere și pierdere în mediul afacerilor din Argentina, marcând sfârșitul unei vieți prolifici în domeniul petrolului, dar și un om de afaceri controversat și cu implicații juridice complexe.

Cine a fost Gustavo Degliantoni?

Cariera lui Degliantoni a început ca pilot auto, el fiind activ în TC între 1983 și 1985. În timpul acelor sezoane, a împărțit echipa TC Vest cu Juan María Traverso, conducând un Ford împreună cu frații Oscar și Antonio Aventín în 1983.

Printre realizările sale sportive se numără locul 4 la Santa Rosa LP, locurile 6 și 7 la Tandil în 1983 și primul loc la Autódromo de Buenos Aires, la 8 aprilie 1984, la volanul unui Ford Falcon, scrie La Nacion.