Marian Velicu, fost vicecampion mondial la box, a murit la vârsta de doar 47 de ani

Tragedie în sportul românesc: un fost vicecampion mondial de box a murit la vârsta de doar 47 de ani. Marian Velicu, cunoscut pentru cariera sa impresionantă în box, a lăsat în urmă o moștenire semnificativă. Velicu a devenit vicecampion mondial la categoria 48 kg în 2001, la Belfast, unde a demonstrat talentul său excepțional în ring.

În anul 2000, el a câștigat medalia de bronz la Campionatele Europene desfășurate la Tampere, consolidându-și poziția printre cei mai buni boxeri din Europa. Din păcate, cariera sa promițătoare a fost afectată de probleme de sănătate. În timpul Campionatului Mondial, o infecție la rinichi l-a împiedicat să dispute finala, limitându-i astfel oportunitățile de a-și extinde palmaresul.

Velicu a reprezentat cu mândrie România la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000. În competiția olimpică, a ajuns până în turul secund, unde a fost învins de cubanezul Maikro Romero, care ulterior a câștigat medalia de bronz. Participarea sa la Olimpiadă a fost un moment de mândrie națională, demonstrând dedicarea și perseverența de care a dat dovadă pe parcursul carierei sale.

În afara realizărilor din ring, Marian Velicu a fost recunoscut și pentru spiritul său de luptător și pentru modestia care l-au caracterizat. Comunitatea sportivă și fanii săi își vor aminti de el nu doar pentru performanțele sale impresionante, ci și pentru integritatea și pasiunea cu care a abordat fiecare luptă.

FR Box a anunțat decesul

Federația Română de Box a anunțat tristul eveniment pe pagina sa de Facebook, exprimându-și condoleanțele și regretul pentru pierderea unui mare sportiv și a unui om de valoare.

Marian Velicu a pierdut lupta cu o boală gravă, cu care s-a confruntat în ultimele sale zile, lăsând în urmă amintirea unei cariere de excepție și a unui spirit de neînvins. Comunitatea sportivă din România și nu numai va păstra vie amintirea lui Marian Velicu, un adevărat exemplu de curaj și determinare.

„În urma unei boli necruțătoare, s-a stins din viață fostul boxer Marian Velicu, vicecampion mondial și medaliat cu bronz la Campionatele Europene, la categoria 48 kg. De asemenea, Marian Velicu a participat la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, este anunţul FR Box.

A lucrat în Poliție

În carieră, Marian Velicu a avut probleme cu dopajul. În 2001, a fost suspendat pentru doi ani de către Agenția Mondială Antidoping, după ce a fost depistat cu furosemid, o substanță interzisă pe care o folosea pentru a slăbi, fără să știe că se afla pe lista substanțelor interzise.

După ce și-a încheiat cariera sportivă, în perioada suspendării, Marian Velicu a devenit plutonier în Poliția Română, lucrând la Secția 12 din București.

Marian Velicu va rămâne în memoria celor din lumea sportului ca un boxer talentat, cu rezultate remarcabile în cariera sa. De asemenea, va fi amintit ca o persoană care a trecut prin numeroase provocări și a avut un parcurs de viață marcat de sacrificii și perseverență.