A murit David Soul din serialul Starsky & Hutch

A murit David Soul! La vârsta de 80 de ani, actorul David Soul, cunoscut pentru rolul detectivului Kenneth „Hutch” Hutchinson în serialul de televiziune Starsky & Hutch din anii 1970, a încetat din viață.

Într-o declarație făcută vineri, soția sa, Helen Snell, a anunțat că „David Soul – soț, tată, bunic și frate iubit – a trecut la cele veșnice ieri, după o îndrăzneață luptă pentru viață, înconjurat de iubirea familiei sale”.

David Solberg
David Soul

Ea a menționat într-o declarație citată de AP că el a împărtășit multe calități extraordinare în lume ca actor, cântăreț, narator, artist creativ și prieten drag.

„A împărtășit multe calități extraordinare în lume ca actor, cântăreț, narator, artist creativ și prieten drag”, a spus ea într-un comunicat citat de AP.

„Zâmbetul, râsul și pasiunea sa pentru viață vor fi ținute minte de mulți dintre cei ale căror vieți le-a atins.”

David Soul a jucat rolul detectivului Ken „Hutch” Hutchinson alături de Paul Michael Glaser în serialul „Starsky & Hutch”. Acesta a fost transmis pe ABC între 1975 și 1979. Serialul a devenit atât de popular încât a generat o serie de jucării destinate copiilor.

În perioada de vârf a celebrității sale, David Soul a atins și clasările în topurile muzicale cu single-ul „Don’t Give Up on Us”.

David Soul și-a început cariera ca și cântăreț folk

Născut în Chicago pe 28 august 1943 cu numele de David Solberg, el și-a petrecut copilăria între Dakota de Sud și Berlinul de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Tatăl său, Dr. Richard Solberg, profesor de istorie și științe politice, precum și ministru hirotonit, l-a mutat la Berlin, unde a servit ca consilier pe probleme religioase pentru Înaltul Comisariat al SUA.

Înainte de a deveni celebru ca actor, Soul și-a început cariera profesională ca și cântăreț folk, deschizând spectacole pentru artiști precum:

 • Frank Zappa
 • The Byrds
 • Lovin’ Spoonful
David Solberg
David Soul

Interesul său pentru muzică a început în adolescență, în Mexic, unde tatăl său predă la un colegiu destinat tinerilor diplomați.

Acolo, Soul s-a conectat cu un grup de studenți radicali care i-au oferit o chitară și l-au învățat cântece tradiționale mexicane.

La revenirea în SUA, a obținut un succes modest interpretând acele melodii în Minneapolis, însă cariera sa a cunoscut o ascensiune remarcabilă doar atunci când a decis să își acopere fața cu o mască.

Sub numele de „The Covered Man” (Omul Acoperit), a semnat cu agenția William Morris și a devenit prezent în emisiunile de televiziune, inclusiv în câteva apariții de succes în emisiunea populară a lui Merv Griffin.

Cu toate acestea, atunci când a hotărât să renunțe la mască și să se dezvăluie, interesul publicului a scăzut, ceea ce l-a determinat să se orienteze către actorie.

Soul a avut apariții în seriale precum:

 • Star Trek
 • Here Come The Brides
 • Perry Mason
 • Johnny Got His Gun, în decursul anilor 1960 și 1970.

A debutat ca actor în Magnum Force

El a debutat ca actor interpretând rolul ofițerului John Davis în filmul polițist „Magnum Force” regizat de Clint Eastwood, care era o continuare a filmului despre inspectorul Harold Callahan.

Acest rol a reprezentat pasul său către faimă și l-a pregătit pentru ulteriorul său personaj din „Starsky & Hutch”.

După succesul în film, Soul s-a întors la muzică, lansând patru albume de balade soft rock la sfârșitul anilor ’70.

Acestea au inclus două single-uri care au atins poziția de lider în Marea Britanie. Este vorba despre:

 • „Silver Lady”
 • „Don’t Give Up On Us”

 

În 1977, la primul său concert post-celebritate, recenzia New York Times a evidențiat „adolescenți cu aparate foto care asaltează scena”.

Fervoarea a avut un declin după arestarea și reabilitarea sa. Ulterior, a lansat doar un singur album intitulat „Leave a Light On”, în 1997.

David Soul a fost căsătorit de cinci ori, inclusiv cu actrițele:

 • Sherman
 • Mirriam Solberg
 • Karen Carlson
 • Julia Nickso

El are, în total, șase copii. A întâlnit-o pe Helen Snell în timpul piesei „Deathtrap”, unde ea era responsabilă de relațiile publice pentru spectacol. El a descris-o ca fiind „sufletul său pereche”.