Lumea filmului este în doliu! Brian McCardie a apărut recent în drama BBC ”Time”, după ce a filmat continuarea la filmul ”Outlander Blood of My Blood”.

Familia lui a spus că „a plecat mult prea devreme” , descriindu-l un „actor minunat și pasionat”, relatează BBC.

Sarah McCardie a declarat pentru BBC că familia este „devastată”.

„Brian și-a iubit munca și a atins multe vieți. A plecat mult prea devreme. Îl vom iubi mereu și ne va fi foarte dor de el”, a spus sora actorului.

S-a stins actorul Brian McCardie: A plecat mult prea devreme. Îl vom iubi mereu și ne va fi foarte dor de el

Brian McCardie
Brian McCardie / SURSA FOTO: BBC

Creatorul serialului ”Line of Duty” Jed Mercurio și producătorul executiv Simon Heath au spus că au fost „onorați” să lucreze cu el.

„Brian a fost un actor incredibil de talentat, iar impactul pe care l-a avut interpretând rolul lui Tommy Hunter este o dovadă a puterii și a performanței sale actoricești incredibile”, au spus cei doi.

„În afara ecranului, Brian nu era foarte diferit de personajul pe care l-a interpretat – era cald, amuzant și fermecător. Gândurile noastre se îndreaptă spre cei dragi în această perioadă dificilă”, continuă mesajul celor doi.

Louise Thornton, șefa postului BBC Scoția, l-a numit pe McCardie „un actor talentat și versatil pe scenă și pe ecran”.

A dezvoltat un interes pentru actorie în timp ce frecventa școala primară

Scriitorul și regizorul Alec Bowman Clarke l-a descris pe McCardie drept un bărbat „autentic, pasionat, generos și amuzant”, care se dedica trup și suflet muncii sale și îi încuraja pe actorii din generația mai tânără.

McCardie a crescut în North Lanarkshire și a dezvoltat un interes pentru actorie în timp ce frecventa școala primară.

A fost apreciat de critică pentru rolul lui Hunter, șeful unei bande de infractori, în primele două sezoane din serialul ”Line of Duty”.

A jucat în filme ca ”Rob Roy”, ”Filth” și ”The Damned United”

Alte roluri care i-au adus aprecierea publicului au fost cele din filmele ”Rob Roy”, ”Filth” și ”The Damned United”, unde a jucat rolul legendarului fotbalist scoțian Dave Mackay.

De asemenea, a apărut în mai multe seriale TV, inclusiv în mini-seria Titanic, adaptari ale unor cărți ale Agathei Christie și în drama „Dundee Dog Days”.

Îi plăceau rolurile de comedie

Într-un interviu din 2017, Brian McCardie declara că i-a plăcut cel mai mult să joace în roluri de comedie.

„Toată lumea spune că sunt greu de făcut, dar depinde”, a spus el. „Fie ai, fie n-ai talent. Cred că este greu pentru unii. Mie nu mi s-a părut atât de greu”.

Și- a început cariera pe scenă cu mici companii teatrale, înainte de a fi angajat, în 1958, de Royal Shakespeare Company.

„Când eram mai tânăr, încercam să înțeleg corect punctul vocal”, a spus el. „Când simțeam bine ritmul și sunetul personajului, atunci totul curgea lin”, adăuga actorul.

În 1981, a regizat prima piesă a lui Doric Wilson, o producție pe Broadway a comediei ”And He Made a Her”.

În anul următor, și-a făcut propriul debut pe Broadway, în ”The Affair” de Ronald Millar, apoi a început un turneu lung cu câteva spectacole de referință de pe Broadway.