Printre membrii fondatori se numără Safety Broker de Asigurare, Renomia -SRBA Insurance Broker, Asigest, Millenium Insurance Broker, Campion Broker de Asigurare, PSG Insurance Broker, Professional, Globasig, Interbug, D&CA Insurance, precizează PRBAR. 

Conform Agerpres, PRBAR este o persoană juridică de drept privat, cu scop nepatrimonial, independentă, înfiinţată în temeiul Legii nr. 62/2011 privind dialogul social. Principalul obiectiv al acesteia constă în organizarea, promovarea, susţinerea şi apărarea intereselor membrilor săi în relaţiile cu orice alte entităţi, autorităţi, instituţii publice, în raport cu obiectul şi scopul ei de activitate şi în acord cu prevederile legale.  

'PRBAR este o completare necesară a peisajului asociativ din ţara noastră. Ne propunem să fim vocea unui segment important al industriei de brokeraj şi din această perspectivă, să lucrăm împreună cu toate structurile similare deja existente pentru asigurarea unui mediu de afaceri predictibil şi stabil', au declarat oficialii Patronatului. 

Poate deveni membru al PRBAR orice persoana juridică având ca obiect de activitate brokerajul în asigurări/reasigurări şi furnizarea de servicii conexe acestora. 

În aprilie 2016, cel mai mare broker local de asiguări – Safety Broker – s-a retras din Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări (UNSICAR), susţinând că nu îşi mai regăseşte o reprezentare a intereselor sale în cadrul acestei asociaţii.