Liderul PSD, Gabriela Firea, a declarat duminică seară la Antena 3 că miniștrii propuși de PNL sunt „caricaturi” și că premierul desemnat Ludovic Orban este obraznic și are o obsesie cu PSD-ul.

„Am ascultat declaraţia recentă a domnului Orban şi încerc să fiu cât se poate de elegantă, dar mi se pare de o obrăznicie fără precedent! Să ai o obsesie pentru PSD, să pronunţi, într-o declaraţie de trei minute, de aproape 15 ori „PSD”, ca o morişcă, să demonizezi PSD, să spui că e răul absolut, că oameni incapabili au fost la Guvern şi l-ai dărâmat, dar apoi să te plângi tot de PSD că nu vin oamenii din acest partid să voteze Guvernul, cu acele caricaturi de candidaţi de miniștri…

Repet, ei au dat Guvernul jos, spunând că au o strategie, un plan şi că românilor le va fi mai bine, iar ei acum iau parul şi dau în capul parlamentarului PSD – că domnul Orban îi îndemna pe membrii PNL „luaţi parul şi daţi-le în cap PSD-iștilor”. Sunt în situația în care domnul Orban îi obligă pe PSD-iști să voteze acele persoane care nu sunt aşa cum au fost prezentate. Foarte mulţi dintre ei sunt foarte slabi”, a comentat Firea.

Ludovic Orban a zis duminică, legat de faptul ca PSD nu se prezinta la votul de învestire a guvernului, că este un „boicotul rușinos al PSD, pe care nu îl înțelegem”. „E un mod urât de a ieși din scenă”, a mai apreciat liderul PNL.