A început prăpădul! O importantă țară din Europa este la pământ. Sistemul medical e în colaps. Aproape 1.000 de pacienţi cu COVID-19 au fost transferaţi de la un spital la altul pe teritoriul Belgiei de la începutul lunii octombrie, într-un efort de împărţire a poverii, a relatat sâmbătă agenţia Belga, preluată de dpa.

În acest moment, Belgia are dificultăţi tot mai mari în a ţine sub control rata de infectare cu coronavirus.

Cu o medie de aproape 12.000 de cazuri noi de infectare între miercuri, 28 octombrie, şi marţi, 3 noiembrie, la o populaţie de circa 11,5 milioane de locuitori, Belgia are una din cele mai ridicate rate de contagiune din Europa, informează Agerpres.

Spre a preveni ca spitalele să fie nevoite să refuze pacienţi, guvernul a impus o carantină parţială la începutul acestei luni, ordonând închiderea magazinelor cu produse neesenţiale şi limitarea contactelor apropiate la o persoană dintr-o gospodărie.

De la 1 octombrie, 945 de pacienţi cu COVID-19 au fost transferaţi spre alte spitale pentru a elibera paturi în unităţi care şi-au atins capacitatea maximă de primire. Marea majoritate a acestor bolnavi au fost transferaţi în interiorul ţării, dar 24 de pacienţi au fost trimişi în ţara vecină Germania, a transmis agenţia Belga.

Lockdown-ul a pus stăpânire pe mai multe state europene din cauza valului de infectări cu noul coronavirus. Din această cauză, autoritățile au impus noi măsuri dure cetățenilor europeni. Este prăpăd în Europa din cauza COVID-19. Țările europene impun din nou noi și noi restricții, în încercarea de a opri numărul record de infectări cu noul coronavirus.

Belgia este în carantină parțială. Toate magazinele neesențiale, saloanele de înfrumusețare, restaurantele, inclusiv cele din hoteluri și-au suspendat activitatea. În unele state a fost aplicată carantina de noapte. Restricții de circulație sunt în vigoare în Spania, Cehia și Austria, în intervale orare care pot începe de la ora 20.00 până la 5 – 6 dimineața.