Victor Ponta a detonat bomba. El a declarat, duminică seara, că este dispus să facă alianță cu ALDE dacă Călin Popescu-Tăriceanu ar ieși de la guvernare.

Mai mult chiar, liderul Pro România a spus și în ce condiții ar face aceastăâ înțelegere: dacă ALDE iese de la guvernare, atunci „într-o oră” se poate duce să vorbească cu formațiunea lui Tăriceanu pentru a negocia o alianță.

„Nu știu dacă iese ALDE de la guvernare, nu am apucat să vorbesc. Pot să mă aliez cu cei de la ALDE dar nu pot să mă aliez cu ei cât sunt la guvernare și eu, Pro România, în opoziție. Dacă ALDE iese de la guvernare, într-o o oră pot să vorbesc cu ei și să facem un grup mai mare.

Nu am cum să fac o alianță cu ALDE și să-l susțin pe Tăriceanu cat timp ei sunt la guvernare și noi suntem în opoziție. Ne-ar întreba lumea dacă suntem normali la cap. Pur și simplu nu merge”, a spus Victor Ponta, la România TV.

De altfel, premierul Viorica Dăncilă are astăzi o întâlnire cu președintele ALDE și cu președintele PRO România. Discuțiile vor fi despre alegerile prezidențiale.