Sursele precizează pentru Pro TV că ar fi vorba de Sorin Oprescu (chirurgie generală) și alți patru medici de la Spitalul Universitar: Dorin Ionescu (secția nefrologie), Dragoș Dorin (medicină internă), Adriana Nica (ATI) și Liliana Voinea (oftalmologie).

Aceștia ar fi fost sancționați pentru că au fost filmați că încălcau regulile privind protecția împotriva Covid-19, iar protocolul Ministerului Sănătății interzicea astfel de întâlniri în timpul pandemiei și le cerea medicilor să aibă aceste discuții doar online.

Unul dintre medici, Adriana Nica, care conducea Secția ATI a reacționat la această decizie.

„Nu am fost anunțată de motivele pentru care am fost demisă, sunt invocate în decizie niște pagini dintr-un referat al Ministerului Sănătății care a stat la baza suspendării și demiterii mele în calitate de manager al spitalului. Văd că dl manager interimar mă sancționează a treia oară pentru presupuse fapte pe care le-am săvârșit, nu le cunosc care sunt, pentru că nu mi le-a prezentat nimeni. Nu este nimic surprinzător pentru mine, mă așteptam că așa se va întâmpla, mă întrebam doar când va veni momentul, iată că a considerat că, împreună cu mine, nu mai trebuie să fie șefi de secții nici Sorin Oprescu și nici alți medici incomozi pentru mandatul domniei sale de interimar”, a declarat aceasta pentru DC News.

Amintim că, Adriana Nica a fost dată afară recent de Ministerul Sănătăţii de la conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

„Conducerea Ministerului Sănătății a decis suspendarea contractului de management al managerului Spitalului Universitar de Urgență București, dr. Adriana Nica, în baza art.19 din Decretul Președintelui României nr. 195/2020.”

Decizia vine în urma propunerii Corpului de Control al MS care arată într–o notă că la nivelul unității sanitare s-au constatat mai multe deficiențe de management, dar și că, în aceste zile nu au fost luate măsurile necesare și suficiente pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus ( COVID 19) atât în rândul pacienților, cât și a personalului medical.