Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a anunțat că două cutremure au avut loc, azi, în România. Potrivit specialiștiilor, primul seism a avut o magnitudine de 2,2 grade pe scara Richter. Acesta s-a produs în Oltenia, județul Gorj, la ora 1:40. În plus, cutremurul a avut loc la o adâncime de 7 km.

Cel de-al doilea cutremur, a avut o magnitudine de 2,6 grade pe scara Richter și s-a produs zona seismică Vrancea, județul Buzău, la o adancime de 118 km. Cutremurul a avut loc la ora 3:29.

România, lovită de cutremure

Se pare că România este lovită din ce în ce mai des de cutremure. Reamintim că și mai multe țări din Europa au avut parte de seisme puternice, ce s-au soldat atât cu zeci de morți, cât și cu mai mulți răniți. Să fie acesta începutul unei catastrofe? Experții nu știu la ce să se aștepte, însă există toate șansele ca România să fie lovită de un cutremur puternic, iar efectele acestuia vor fi devastatoare.

În urmă cu câteva zile alte două cutremure s-au produs, în mai puțin de 10 minute, în zona seismică Vrancea. De asemenea și alte cinci cutremure de suprafaţă s-au produs cu o zi înainte, în judeţul Vaslui. În această lună, în România au avut loc în total zece cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,3 pe scara Richter.