Vineri, 18 iunie, a debutat etapa a III-a a programului “Rabla pentru electrocasnice”, rezervat pentru aparate de aer condiţionat, aspiratoare şi uscătoare de rufe.

Bugetul etapei a III-a a “Rabla pentru electrocasnice”, epuizat după doar 90 de minute

Programul gestionat de AFM (Administraţia Fondului pentru Mediu) a avut un real succes în rândul românilor în acest an, astfel că fondurile pentru cea de-a treia etapă s-au epuizat, şi de această dată, extrem de repede.

“În primele 90 minute de la deschiderea etapei de selecție a voucherelor pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare, bugetul de 15 de milioane lei a fost epuizat”, a transmis, vineri, AFM.

Reamintim că, în cazul etapei I, când s-au putut genera vouchere pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparate frigorifice, fondurile s-au epuizat în mai puţin de 24 de ore, iar la etapa a II-a, destinată celor care doreau un televizor, laptop sau tabletă nouă, fondurile au fost gata în doar 35 de minute, transmite Digi24.

Primele două etape ale programului au avut bugete de 30 de milioane de lei.

Vouchere de 400 sau de 200 de lei în această etapă

În cea de-a treia etapă a programului “Rabla pentru electrocasnice”, românii au putut genera vouchere în valoare de:

  • 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++
  • 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++
  • 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an

Administraţia Fondului pentru Mediu mai transmite că voucherele generate vineri, în etapa a III-a, vor fi activate marți, 22 iunie.

Sursa foto: Dreamstime