Rabla pentru electrocasnice, eșec la capitolul achiziții?

Până în ziua de miercuri, 16 iunie, românii au folosit 17.760 de vouchere dintre cele 34.158 emise pentru achiziţia de televizoare, 10.967 de vouchere dintre cele 22.884 pentru laptopuri şi doar 6.176 de vouchere dintre cele 16.316 emise pentru tablete, conform cifrelor transmise de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

„Voucherele activate în etapa a doua a Programului #RablapentruElectrocasnice sunt valabile până la data de 22 iunie 2021, perioadă în care pot fi folosite la un comerciant validat”, a transmis AFM.

Informații despre voucherele din cadrul programului

Amintim că valabilitatea voucherelor este de 15 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat. De asemenea, voucherul se poate folosi fie în magazinele fizice, prezentat pe un dispozitiv mobil sau imprimat, fie în magazinele online prin utilizarea codului voucherului în formularul de comandă din site-ul comerciantului.

Până la momentul utilizării voucherului, beneficiarul are obligaţia de a încărca Cartea de Identitate sau Buletinul de Identitate, precum şi Declaraţia pe proprie răspundere pusă la dispoziţie de AFM, în aplicaţia informatică.

Reprezentanţii AFM precizează că după parcurgerea tuturor etapelor de selecţie a voucherelor, sumele aferente tichetelor generate şi neutilizate redevin disponibile, iar ulterior se poate relua întreaga procedură de selecţie pe etape, inclusiv etapa de înscriere în program/creare de cont.

Sesiunea din acest an a programului „Rabla pentru electrocasnice”  a debutat pe data de 14 mai, cu perioada de înscriere a persoanelor fizice, timp de o săptămână.

Sursă foto: Dreamstime