La dezbateri, consilierul de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale George Vladimir Duhan a explicat că suma propusă este suficientă bunei funcţionări a instituţiei.

"Cu privire la proiectul de buget pentru anul 2016, este stabilit în limitele date de Ministerul de Finanţe şi este întocmit cu necesităţile bunei funcţionări a instituţiei şi administrării complexului Cotroceni", a spus Duhan.

El a precizat, la solicitarea deputatului PSD Vasile Popeangă, că la fundamentarea acestui buget s-a ţinut cont de toate actele normative în vigoare şi de OUG privind majorarea salariilor personalului pe anul viitor.

Duhan a explicat şi că cei 2.000 de lei pentru hrana animalelor sunt destinaţi pentru peştii din lacurile artificiale din Complexul Cotroceni.

"Complexul Cotroceni are un sistem de udat ornamental – un pârâu şi patru lacuri, care conţin peşti. Hrana respectivă este destinată peştilor din lacurile artificiale ale Complexului Cotroceni. (…) Este vorba de administrarea patrimoniului pe care îl avem acolo, nu este vorba de animale ascunse sau aduse în timpul unui mandat sau altul", a afirmat consilierul de stat.

La solicitarea deputatului PSD Emil Niţă, reprezentantul Administraţiei Prezidenţiale a precizat că bugetul pentru deplasările externe a scăzut, deoarece anul acesta banii prevăzuţi au fost suficienţi până la rectificarea bugetară.

Bugetul propus pentru anul 2016 pentru Administraţia Prezidenţială este de 56.309.000 lei, în creştere faţă de cel de anul trecut, potrivit proiectului de buget pe anul viitor publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Banii vor fi asiguraţi de la bugetul de stat 99% şi 1% din venituri proprii.

La capitolul bunuri şi servicii, propunerea pentru 2016 în cazul bugetului Administraţiei Prezidenţiale este de 19.000.000 de lei, mai puţin cu 10,92% faţă de anul trecut.

Totodată, propunerea de buget pentru anul viitor pentru Administraţia Prezidenţială prevede la capitolul deplasări interne suma de 300.000 de lei, iar pentru deplasările în străinătate – 8.000.000 lei.

Fondul preşedintelui este de 170.000 de lei, la fel ca anul acesta.

SURSA: Agerpres