S-a aflat adevărul despre vaccinul anti-COVID! Toată lumea trebuie să știe

Cu toate acestea, rețelele de socializare și unele publicații continuă să susțină, prezentând teoriile unor medici, că aceste vaccinuri sunt dăunătoare pentru copii și le pot provoca afecțiuni grave. Unul dintre aceștia este dr. Robert Malone, considerat „părintele vaccinului pe bază de ARN mesager”, un contestatar al administrării serului anti-Covid la copii, scrie Factcheck.

Dr. Robert Malone, om știință american despre care se spune că a inventat tehnologia vaccinului pe bază de ARNm, a afirmat în repetate rânduri că „analiza benficiu-riscuri este total nefavorabilă acestor vaccinuri când vine vorba de copii.” Luna trecută, el folosit o parte din discursul său rostit la un miting împotriva obligativității vaccinării, pentru a pune la îndoială eficacitatea și siguranța vaccinurilor.

„În ceea ce privește vaccinurile genetice, știința este clară”, a spus Malone, care a fost deja interzis pe Twitter pentru răspândirea de informații false. „Acestea nu funcționează și nu sunt complet sigure”, a adăugat Malone.

Teoria lui Malone despre vaccinurile administrate copiilor

El a continuat, susținând că vaccinurile sunt dăunătoare pentru copii. „În medie, între 1 din 2.000 și 1 din 3.000 de copii care primesc aceste vaccinuri vor fi spitalizați pe termen scurt cu daune cauzate de vaccin”, susține Malone. El afirmă că prin vaccinurile pe bază de ARNmesager o genă virală va fi injectată în celulele copiilor.

Această genă forțează corpul copilului să producă proteine toxice Spike, iar aceste proteine cauzează frecevent leziuni permanente în organele copiilor, cum ar fi creierul și sistemul nervos, inima și vasele de sânge și în sistemul reproductiv. ”Copiii nu reprezintă niciun risc pentru părinți sau bunici. De fapt, este exact invers”, afirmă Malone. Utilizatorii rețelelor sociale, în special cei care se opun vaccinării, au împărtășit discursul lui Malone.

Cei de la site-ul Factcheck au încrcat să-l contacteze pe Malone pentru a-i cere dovezi care să susțină afirmațiile sale, dar acesta nu a dorit să răspundă întrebărilor.

Sursa citată amintește că studii publicate recent au arătat că vaccinurile sunt eficiente și foarte sigure, inclusiv în cazul copiilor. De asemenea, experții spun că niciunul dintre vaccinurile actuale nu este capabil să schimbe ADN-ul cuiva, așa cum pretinde Malone când folosește termenul „vaccinuri genetice”. CDC a explicat că nici vaccinurile pe bază de ARNm, nici cele cu vectori virali, cum ar fi cel realizat de Johnson & Johnson, „nu schimbă sau interacționează cu ADN-ul în niciun fel”.

Eficacitatea vaccinului este demonstrată

Cercetările au arătat că, de-a lungul timpului, vaccinurile disponibile în SUA sunt mai puțin eficiente în prevenirea unei infecții cu SARS-CoV-2 care duce la COVID-19, mai ales după apariția variantelor Delta și Omicron. Dar asta nu înseamnă că vaccinurile „nu funcționează”, așa cum pretinde Malone.

Persoanele vaccinate riscă mai puțin să se infecteze, decât cei care nu sunt vaccinați, iar vaccinurile, în special după o doză de rapel, sunt eficiente în prevenirea spitalizărilor și a deceselor.

Sigure pentru copii

Tot CDC susține că vaccinarea este sigură pentru copii și recomandă vaccinurile pentru cei de peste 5 ani. Comitetul pentru Boli Infecțioase al Academiei Americane de Pediatrie a sfătuit, de asemenea, părinții să-și vaccineze copiii eligibili împotriva bolii.

În ceea ce privește posibilele leziuni ale creierului, așa cum spune Malone, vaccinarea poate oferi, de fapt, o anumită protecție împotriva inflamației creierului cauzate de o infecție cu SARS-CoV-2.

Un studiu CDC publicat la 7 ianuarie a estimat că, pentru cei cu vârsta între 12 și 18 ani, două doze de vaccin Pfizer au fost 91% eficiente împotriva sindromului inflamator multisistem la copii, o afecțiune care poate provoca inflamații la creier, inimă, plămâni, rinichi, piele, ochi sau organe gastro-intestinale.