Apare o nouă televiziune în România

Vești bune pentru pasionații de istorie din România. Prima a lansat primul canal de televiziune din România dedicat entuziaștilor de istorie, denumit Prima History. Anunțul a fost făcut oficial de către reprezentanții trustului Clever Media și noul canal TV va înlocui CinemaEst în grila de programe a abonaților Digi.

Clever Media a inaugurat noul post de televiziune, care a luat locul CinemaEst, începând cu data de joi, 7 decembrie 2023. Noul canal se angajează să ofere telespectatorilor săi o perspectivă clară asupra istoriei, ajutându-i să înțeleagă trecutul real și să construiască un viitor strălucit.

Conform comunicatului de presă emis de trust, Prima History va oferi o gamă variată de programe. Astfel se vor difuza filme artistice, documentare românești cu tematică istorică, emisiuni de tip magazin și dezbateri la care vor participa specialiști din domeniu, profesori universitari și academicieni.

„Departe de tonul isteric al talk-show-urilor care populează spațiul public în care cel care țipă mai tare crede că are mai multă dreptate, Prima History vrea să readucă în prim plan tonul academic și dezbaterea de idei.

Vom antrena în demersul editorial redactori de la publicații de specialitate, dar și profesori de la Facultățile de Istorie din cadrul celor mai importante universități din țară. Avem colaborări cu cei mai importanți producători de film documentar din Romania”, a declarat Adrian Bucă, manager de proiect Prima History.

CNA a aprobat cererea de modificare a licenței Prima History

Schimbarea a avut loc la 30 de zile după ce Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a aprobat cererea Clever Media de a schimba licența postului Cinema Est cu licența Prima History. În plus, licența tematică a Prima History a fost modificată de la documentare la filme și seriale.

Pe acest nou post de televiziune vor fi difuzate seriale și filme documentare românești și străine. Clever Media a încheiat parteneriate cu una dintre cele mai prestigioase case de distribuție de seriale și filme documentare internaționale, Blue Ant International, pentru a asigura conținut pentru post. Această companie a anunțat în luna septembrie că a semnat contracte cu televiziuni din România pentru difuzarea serialelor și filmelor documentare produse de ei.