PSD anunţă că s-ar putea acorda şi a 13-a pensie. Când se va introduce și mai ales care vor fi persoanele direct vizate de această veste bună.

Este vorba de pensionarii cu venituri mai mici de 1.600 de lei. Acestea vor primi în luna ianuarie a fiecărui an o suma de bani în valoare de 1.200 de lei. Este un fel de a 13-a pensie pentru cei care încasează puţini bani.

Potrivit fostului ministru al Muncii, Marius Budăi, este un proiect extrem de bun, care a fost negociat în momentul în care am discutat pachetul social.

Pensionarii care vor primi 1200 de lei

„Până la urmă, la întâlnirile politice, Marcel Ciolacu a reuşit să impună în gândirea social democrată şi iată că gândim ca începând din prima lună de guvernare, de la 1 ianuarie, să încercăm să rezolvăm din problemele apărute din cauza valului de scumpiri apărute din ultimul timp.

Vine această sumă de 1.200 de lei pentru pensiile cuprinse între 1.000 şi 1.600 lei, vin pentru pensionarii care au pensia minimă, adică 800 lei, vor primi câte 200 lei în fiecare lună de acum încolo, deci pensia minimă practic se va majora cu 200 lei, de la 800 la 1.000 lei”, a spus Budai.

El a arătat că se realizează dublarea alocaţiilor pentru copiii în vârstă de 0-2 ani şi cei cu dizabilităţi. Este o creştere şi a alocaţiei pentru copiii în vârstă de 2-18 ani şi bineînţeles, a 13-a indemnizaţie pentru persoanele cu dizabilităţi.

Este un scut pe care încercăm să-l creăm în faţa acestui val de scumpiri

„Bineînţeles, salariul minim şi ulterior urmând a fi comunicat într-un termen de 120 de zile un nou calendar de implementare a legii pensiilor şi a legii salarizării. Toate aceste lucruri vin dintr-un moment extrem de tensionat în societatea românească, scumpirile din alimente, de la energie, scumpirile medicamentelor au dus pensionarii, cei cu copii mici şi cei cu salariul minim într-o situaţie extrem de delicată.

Să nu-şi închipuie cineva că acest 10% în plus la pensii pentru părinţii şi bunicii noştri va îmbogăţi peste noapte. Este un scut pe care încercăm să-l creăm în faţa acestui val de scumpiri”, a punctat Marius Budăi, fost minsitru al Muncii.

Anunțul său a venit într-un moment în care Raluca Turcan a spus că nu mai sunt bani de pensii. Premierul propus de PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat, vineri, că în urma discuţiilor s-a stabilit că va creşte pensia minimă de la 800 la 1.000 de lei, vor fi indexate pensiile cu 10% şi va fi acordată cea de-a 13 indemnizaţie pentru persoanele cu handicap.