Cei 93 de interni au fost selectaţi să îşi dezvolte aptitudinile profesionale şi competenţele tehnice pentru o carieră de succes în industria petrolieră.

“Programele de internship sunt parte a strategiei KMG International de a investi în resurse umane, nu numai în interiorul companiei, dar şi pentru comunitatea în care ne desfăşurăm activităţile. Derulate pe cele două platforme industriale – Petromidia şi Vega – programele susţin transferul de know-how de la experţii noştri către tinerii aflaţi la început de carieră“, a declarat Yedil Utekov, director general Rompetrol Rafinare, companie ce operează rafinăriile Petromidia şi Vega.  

 Din 2002 până în prezent, peste 600 de absolvenţi de studii superioare şi studii medii au urmat programul de Internship, iar cei mai buni dintre aceștia și-au început cariera în cadrul KMG International.

Participanţii provin de la universităţile și liceele de profil din Constanța și Ploiești – Liceele ‘Lazăr Edeleanu’, Universitatea ‘Ovidius’ Constanţa, Facultatea de Petrol şi Gaze Ploieşti – cu care Grupul a încheiat parteneriate prin care oferă stagii de practică liceenilor, studenţilor, absolvenţilor de facultate şi masteranzilor. 

Studenţii care participă la programul de internship 2016 (73 pe platforma Petromidia şi 20 în cadrul rafinăriei Vega) au fost selectaţi în urma unei campanii de recrutare, în timpul căreia au fost evaluate competenţele tehnice şi cele comportamentale – capacitatea de a lucra în echipă, initiativă şi proactivitate, orientare către rezultate. La finalul programului, liceeni și studenții pot rămâne în companie în calitate de angajați, în funcție de locurile vacante disponibile.

Anual, în urma programelor derulate, mai mult de 50% din interni au fost angajaţi în cadrul companiilor membre ale KMG International, pe diverse zone de activitate.