Iar festivitatea de decernare nu poate fi altfel decat o sarbatoare adevarata. In acest an, locul in care castigatorii au intrat in posesia mult ravnitelor statuete si in care au fost sarbatoriti cei 9 ani de existenta ai revistei Capital pe piata romaneasca a fost Marriott Grand Hotel, Sala Ballroom.
Ceasurile nu aratau ora 18.00 cand primii invitati incepusera sa isi faca aparitia. La intrarea holul hotelului, unul dintre premiile mult ravnite, o Toyota Hilux, „poza”, mai ceva ca un fotomodel. Iar asta nu era tot, pentru ca imediat ce intrai in hotel, alte doua bijuterii automobilistice, o Toyota Yaris si o Toyota Avensis, te incurajau sa dai buzna la Oskar Capital. Si intr-adevar, marile nume ale business-ului romanesc au onorat festivitatea. Dar drumul pana la eveniment nu a fost pavat numai cu bune intentii, ci si cu farmecul hostess-elor care au prezentat in premiera Colectia 2002 a Casei de Moda Dada. Sampanie, smochinguri si tinute de gala, fotografi si camere de luat vederi, emotii, lume buna. Doua dintre cele mai cunoscute vedete de televiziune, Gabriela Vranceanu-Firea si Gabriel Giurgiu, au pasit pe scena amenajata de firma Stage Expert si au deschis festivitatea de premiere: o furtuna de lasere pe un fond muzical asigurate de Yama Studios, in conditiile in care partener media al organizatorilor au fost cei de la Antena 1, iar sponsorul, Philip Morris Romania.
Regula conform careia institutiile care se respecta sunt foarte atente cu numarul de premii pe care le acorda s-a aplicat cum nu se poate de bine si in cazul evenimentului de la Hotelul Marriott. Cei noua nominalizati reprezinta de fapt chintesenta lumii afacerilor din Romania anului 2001. Cum competitia dintre acestia a fost acerba, si emotiile din momentul decernarii premiilor pentru fiecare sectiune a fost pe masura. Nici nominalizatii care au urcat pe scena si nici castigatorii nu au scapat de acest sentiment. Surprizele au continuat si prin tragerea la sorti a trei persoane din sala, care au intrat in posesia cate unui iPaq oferit de catre partenerul Capital la acest eveniment, firma Compaq. Cum masinile din holul hotelului isi asteptau fericitii castigatori ai promotiei „Ma abonez si castig”, a venit momentul cand publicul i-a cunoscut si pe acestia. Toyota Avensis a devenit proprietatea unui informatician din Onesti, Gica Livada, care, desi a intrat in posesia cheilor masinii (o avere!), ne-a spus ca „nu este genul de castigator care vinde tot si pleaca in Canada”. A recunoscut cu sinceritate ca nu este un pasionat de masini, dar ca este pasionat de revista Capital din care obtine multe informatii. Toyota Yaris i-a revenit, gratie sortilor, companiei Mobifon. Reprezentanta firmei, Lidia Solomon, a tinut insa sa precizeze, fapt care a atras numeroase aplauze, ca valoarea in bani a automobilului va fi donata celor 80 de copii de la spitalul din Giugureni. Camioneta Toyota Hilux, destinata firmei care a contractat cele mai multe abonamente, a revenit firmei Art Advertising din Ramnicu Valcea, condusa de Marius Florin Grecu. El, fost ziarist la „Curierul de Valcea”, impreuna cu nasul sau, Veronel Lungu, a reusit sa incheie cele mai multe abonamente pentru Capital. „Nu am castigat nimic, niciodata si sunt fericit ca am castigat aceasta masina nu la o tombola, ci prin munca”, a conchis Marius Florin Grecu. Si cum seara nu se putea termina fara un invitat special, Holograf a prelungit sarbatoarea Capital intr-un recital care le-a confirmat blazonul. Asta in vreme ce comentariile s-au incins in jurul paharelor de sampanie. Oameni care conduc afaceri de milioane de dolari si care concureaza intre ei pentru suprematie au stat aici vreme de cateva ceasuri ca intr-un armistitiu imaginar. Pentru ca premiile Oskar Capital au meritat!