Parteneriatul le va oferi consumatorilor o modalitate rapidă, sigură și comodă de a plăti cu telefoanele mobile la punctele de vânzare şi de a primi ofertele preferate, folosind tehnologia contactless.

Conform acordului, MasterCard va continua să ofere tehnologia necesară și servicii integrate băncilor și instituțiilor financiare care doresc să valorifice avantajul competitiv al platformei  de plăţi Weve. Astfel, clienţii acestora vor putea să facă plăți contactless mobile simple şi sigure.

Creșterea cu 220% a tranzacțiilor conctacless în Europa arată necesitatea inovaţiilor în plăți mobile – de la inițiativele bazate pe localizare până la activări la punctele de vânzare. Parteneriatul dintre Weve și MasterCard va crea o platformă omniprezentă în Marea Birtanie, pentru plățile contactless prin telefoane mobile.

Parteneriatul va juca un rol important în asigurarea succesului inițiativei Weve pentru plăți cu ajutorul telefonului mobil, datorită asocierii de lungă durată dintre MasterCard și instituțiile financiare, în peste 210 țări. Până în acest moment, băncile care doreau să ofere servicii de plăţi mobile, ar fi trebuit să investească în proiecte complexe de integrare și dezvoltare, adresate, de cele mai multe ori, unui singur segment de piață.

MasterCard simplifică lucrurile, asigurându-se de faptul că instituțiile financiare și operatorii de telefonie mobilă vor putea implementa, în cel mai scurt timp posibil, plățile contactless, la nivelul întregii pieţe. În acelaşi timp, aceştia beneficiază de protecție împotriva fraudei, la fel ca la modalitățile convenționale de plată MasterCard.

Te-ar putea interesa și: