Ministerul român de Externe, Bogdan Aurescu, informează că starea de sănătate a muncitorilor români din Germania este bună. Aceștia sunt plasați în izolare într-un hotel şi beneficiază de asigurare medicală, relatează B1 TV.

La fabrica de prelucrare a cărnii din orașul Coesfeld, landul Renania de Nord-Westfalia, au fost testați pozitiv 180 de angajați, dintre care aproximativ 80 de români. Nu se știe deocamdată cetățenia celorlalți muncitori infectați cu SARS CoV-2 și nici numărul total al celor diagnosticați cu COVID-19 din acea întreprindere, însă toți cei 1.200 de angajați sunt testați. De altfel, compania de prelucrare a cărnii Westfleisch este considerată acum un focar de infecție.

Ministerul român de Externe comunică, după ce a fost informat de către un reprezentant al Oficiului Consular din Bonn, că românii se simt bine. Ei au fost plasați în izolare într-o unitate hotelieră pusă la dispoziție de angajatorul german. Niciunul dintre ei nu a solicitat până acum asistență consulară. Muncitorii români își desfășoară activitatea în baza unui contract de muncă în care se precizează că beneficiază de asigurare medicală. Ei locuiesc în apartamente câte 3, 4 sau 5.

Consecințele izbucnirii focarului de infecție de la Westfleisch sunt majore. În primul rând, măsurile de relaxare prevăzute pentru districtul Coesfeld, programate să intre în vigoare luni, au fost deja amânate cu o săptămână. În al doilea rând, vor fi testați toți cei 20.000 de angajați ai abatoarelor din landul Renania de Nord-Westfalia, notează agenţia Rador.