BestJobs.ro a realzizat un sondaj la care au participat 2.050 de angajaţi pentru a afla dacă programul încărcat, orele suplimentare şi în general atmosfera tensionată de la locul de muncă îi determină să-şi întreţină viciul sau, mai mult chiar, le induc unul nou.
Sondajul a fost efectuat la nivel naţional pe pagina de candidaţi BestJobs.ro. 47% dintre respondenți, bărbați și femei, au vârsta cuprinsă între 25-35 ani, iar 44% sunt persoane cu studii postuniversitare. Dintre aceștia, 24% au răspuns că apelează la ţigări pentru a se elibera sau a se relaxa după o zi de muncă.
De asemenea, aproximativ 64% au afirmat că nu găsesc în consumul de tutun şi băuturi alcoolice o metodă pentru controlarea stresului cauzat de programul încărcat, orele suplimentare şi în general atmosfera tensionată de la locul de muncă.
Pe de altă parte, 59% dintre femei apelează în special la medicamente antistres. BestJobs.ro găzduieşte peste 2.100.000 de CV-uri în baza de date şi are peste 70.000 de companii client.