Banca Comerciala Romana (BCR) si International Finance Corporation (IFC), Divizia de Investitii a Bancii Mondiale au semnat un acord de imprumut, in valoare de 75 milioane euro pentru sustinerea activitatii de creditare a intreprinderilor mici si mijlocii, precum si pentru sustinerea dezvoltari creditarii populatiei.Totodata, imprumutul va contribui si la imbunatatirea structurii bilantiere a BCR, prin cresterea maturitatii resurselor in valuta atrase, ceea ce va reduce decalajele de maturitate dintre activele si pasivele in valuta.

Creditul este acordat pe o prioada de sapte ani, cu o perioada de gratie de doi ani. Acesta este cel de-al doilea imprumut de acest fel contractat de BCR de la IFC, primul acord fiind semnat la sfarsitul anului 2002 si avand o valoare de 75 milioane USD.

“BCR face un nou pas in dezvoltarea relatiei speciale pe care o are cu IMM-urile si cu populatia. Vom continua sa ne concentram atentia asupra sustinerii acestor segmente al economiei romanesti, care sunt obiective – cheie pentru BCR, pentru a caror dezvoltare cooperarea cu IFC este foarte importanta”, a declarat Nicolae Dănilă, Preşedinte Executiv al BCR.

Sursa: Capital, 05 decembrie 2005