În ajutorul celor care se visează antreprenori, în acest articol dorim să prezentăm 7 afaceri profitabile ce pot fi deschise cu doar 1000 Euro. Suma, chiar dacă pentru unii ar părea cam mare, poate fi obținută extrem de simplu prin intermediul unui credit rapid de către cei care într-adevăr își doresc să devină proprii lor patroni.

Așadar, fără alte cuvinte de introducere, iată care sunt cele mai profitabile afaceri ce nu costă mai mult de 1000 Euro pentru a fi lansate.

Realizarea de fotografii sau filmări cu ajutorul dronelor

Din ce în ce mai multe persoane doresc să își imortalizeze momentele speciale din viața lor în moduri care mai de care mai deosebite. Astfel, este simplu de înțeles de ce filmările și fotografiile realizate cu ajutorul dronelor sunt la tot mai mare căutare în ultima vreme.

Chiar dacă un echipament aerian de filmare va costa mult peste 1000 Euro, există și posibilitatea de a închiria astfel de drone, la prețuri mult mai accesibile. Nunți, botezuri, petreceri private în cluburi ori la piscine, majorate – iată doar câteva dintre potențialele evenimente unde se vor solicita servicii de acest gen.

Crearea de fotolii de puf

Cu toții știm acele fotolii de puf care iau forma corpului tău atunci când te așezi pe ele și care sunt extrem de relaxante. Ei bine, crearea de astfel de bean bags, cum mai sunt ele numite, este extrem de ieftină. Nu îți trebuie decât un material rezistent, puțin talent la cusut pentru a-i da forma dorită, un fermoar de pus la partea posterioară și „puf” – granule de polistiren.

Umplutura va putea fi cumpărată la saci de pe internet sau, mai indicat ar fi negocierea directă cu companii care fabrică polistiren expandat și achiziționarea de acolo a resturilor care le rămân lor. În felul acesta, se vor economi bani cu materia primă, rezultând profituri mai mari.

Asistent virtual

Se poate ca multe persoane să nu fi auzit până acum de această poziție, dar ea există și prin intermediul ei se pot face bani frumoși. Iar deschiderea unei afaceri în acest domeniu nu va depăși 1000 Euro. Dar ce este, mai exact, un asistent virtual?

Adesea persoane care dețin afaceri online se văd nevoiți să apeleze la ajutor în a face față provocărilor zilnice cu care s-ar putea confrunta. Astfel, ei vor apela la acești asistenți virtuali, cărora le vor delega parte din responsabilități. Persoanele în cauză nu sunt angajate pe ștatul de plată al companiei, ci colaborează printr-un contract, firma evitând astfel cheltuielile cu impozit, pensii etc.

Chiar dacă o funcție de asistent virtual este, practic, tot un job, ne-am gândit să îl amintim aici pentru că tu vei fi propriul tău șef – tu decizi câte ore lucrezi pe zi, la câte proiecte și așa mai departe. Așa că poți considera că ai propria afacere.

Scriitor SEO

Din nou un job care poate fi privit ca o afacere este acela de scriitor sau editor SEO. Un astfel de scriitor este o persoană care stăpânește foarte bine limba română, plus câteva tehnici specifice de scris și care creează conținut pentru site-uri.

Articole pentru blog-uri, pagini în ziare ori reviste online, redactarea de lucrări de licență – pentru toate acestea va putea fi folosit un scriitor SEO. Lansarea acestei afaceri profitabile nu va fi deloc scumpă. Nu este nevoie decât de un laptop, acces la internet și multe ore petrecute în fața ecranului unui calculator învățând tehnici utilizate în crearea de conținut text.

Crearea de jucării hand-made

Produsele hand-made nu mai sunt de mult o noutate la noi în țară. Ele sunt, de multe ori, preferate în detrimentul celor clasice, pentru că sunt unice, folosesc materiale naturale sau chiar ajută la reciclarea a parte din deșeurile zilnice.

Câteva sticle de plastic pot fi transformate în zornăitoare, mai multe bucăți de haine pot da naștere unei păpuși, iar din lemn se pot construi o mulțime de jucării, de la biciclete la mașinuțe sau avioane. Iar partea cea mai frumoasă la un astfel de business este că, prin intermediul lui, nu doar că facem un copil fericit, dar ajutăm și natura.

Firmă de animatori pentru petreceri

O petrecere aniversară pentru copiii noștri nu este completă până când Ileana Cosânzeana sau Superman nu vine personal la local să le ureze toate cele bune prichindeilor și să se joace cu ei timp de câteva ore. Dar după cum prea bine știm noi părinții, costul unor astfel de servicii nu sunt deloc unele de lepădat.

Pentru a-ți deschide un business în acest domeniu nu ai nevoie decât de un prieten sau o prietenă care să te ajute, câteva costumații și un site de prezentare. Cu cât sunteți mai căutați, cu atât îți vei achiziționa noi costumații, pentru a putea satisface orice cerere.

Curier pe bicicletă

Așa cum cu toții știm, orașele mari sunt din ce în ce mai sufocate de mașini, iar la orele de vârf este nevoie să petrecem multe ore în trafic pentru a străbate câțiva kilometri. Bicicletele, în schimb, se pot strecura fără probleme printre mașinile blocate la semafor. Iată de ce firmele de curierat pe bicicletă sunt tot mai căutate în ultima vreme.

Sigur, dacă nu ai la dispoziție decât 1000 euro, nu vei putea lansa o astfel de firmă. Dar îți vei putea cumpăra propria bicicletă cu care să faci livrări de produse. În felul acesta îți vei suplimenta veniturile, plus că îți vei face contactele necesare, cu ajutorul cărora vei putea dezvolta o afacere de succes pe viitor.

Concluzii

Așadar, chiar dacă ar putea părea cam greu de crezut la o primă vedere, există și afaceri profitabile ce pot fi lansate cu mai puțin de 1000 Euro. Tot ce trebuie este să ai încredere în tine și să te informezi puțin înainte.

Dacă te interesează lumea business-ului, dar nu știi exact spre ce direcție să te axezi, vei găsi aici peste 150 idei de afaceri, care te-ar putea ajuta.