Deși economia acestei țări și-a mai domolit ritmul de creștere, tot mai mulți chinezi călătoresc în străinătate. În schimb, numărul cetățenilor străini care au vizitat China anul trecut a înregistrat o creștere anuală de doar un procent, ajungând la 135 milioane, această țară menținându-se pe a treia poziție în topul destinațiilor turistice ale lumii, după Franța și SUA.
Potrivit Administrației naționale pentru turism din China, veniturile aduse de sectorul turistic au crescut cu 20,8% în 2011, comparativ cu 2010, la circa 356 miliarde de dolari.
Pentru acest an, autoritățile de la Bejiing se așteaptă ca numărul turiștilor chinezi care vor călători peste hotare să înregistreze o creștere de 12% (până la 77 milioane de persoane), veniturile totale din turism să se majoreze cu 14%, iar sectorul să creeze 500.000 de noi locuri de muncă.
Din aceleași estimări rezultă că numărul turiștilor străini care vor vizita China va crește cu doar 2%, din cauza creșterii somajului în Europa și SUA, a aprecierii monedei naționale a Chinei și a creșterii prețurilor la combustibili.