Bazându-se pe faptul că oamenii nu s-au înghesuit la aghiziţionarea telefonului iPhone 8, reiese că majoritatea aşteaptă lansarea iPhone-ului de ultimă generaţie care va fi lansat pe 3 noiembrie.

Acestea fiind spuse, există mai multe motive pentru care merită să luăm în considerare un iPhone 8, în loc să susținem iPhone X:

1. iPhone 8 și 8 Plus sunt alimentate de aceleași procesor ca iPhone X. Acesta este principalul motiv de a lua în considerare un iPhone 8 şi un 8 Plus ci nu un iPhone X. Din punct de vedere funcţional, toate sunt identice.

Toate aceste telefoane sunt alimentate de noul chip Apple A11 Bionic, un motor neural și coprocesorul de mișcare M11. Singura diferență este modul în care telefoanele utilizează aceste caracteristici: iPhone-ul X utilizează chipul A11 și motorul neural pentru noul său sistem de detectare a feței Face ID, pe care iPhone-ul 8 nu îl are.

2.  Touch ID este o entitate dovedită. ID-ul feței nu este.

 

Încă de la lansarea iPhone-ului 5s în 2013, Touch ID a schimbat modul în care ne folosim telefoanele, de la deblocarea telefonului, la stocarea parolelor şi la utilizarea amprentelor digitale pentru a plăti bunuri prin Apple Play. Touch ID-ul este deja cunoscut spre deosebire de Face ID care va înlocui ID-ul tactil pe iPhone X.

Apple a dezvăluit câteva informaţii despre Face ID. Compania susţine că telefoanele sunt mai puţin predispuse la furt faţă de cele cu Touch ID, Ei pretind că feţele pot fi recunoscute şi în întuneric şi dacă se fac schimbări pe faţă, cum ar fi barba, ochelarii sau coafura. Încă nu se ştie cum va fi această nouă metodă de deblocare, tehnologia este infailibilă şi este imposibil să se prevadă c ear putea fi în neregulă.

3.  iPhone 8 şi iPhone 8 Plus se pot încărca prin wireless, la fel ca iPhone X.

 

Toate aceste telefoane suportă standardul de încărcare fără fir Qi, precum și încărcarea rapidă.

Dezavantajul este că va trebui să cumpăraţi accesorii suplimentare dacă doriţi o altă metodă de încărcare. Apple oferă mai multe plăcuțe diferite de încărcare Qi wireless pe care le puteți cumpăra (propria soluție AirPower nu va fi disponibilă până în 2018, din nefericire) și va trebui să cumpărați echipamente de la 25 până la 75 dolari – un echipament Lightning-to- C și un încărcător compatibil USB-C, în special – dacă doriți să utilizați încărcarea rapidă pentru iPhone 8, 8 Plus sau iPhone X

Din nou, aceasta este o altă cheltuială pe care trebuie să o luați în considerare atunci când vă gândiți la iPhone 8 față de iPhone-ul de 1.000 de dolari.

4. IPhone-ul 8 nu are acea „crestă” hidoasă în partea superioară a telefonului.

 

Sistemul de camere TrueDepth de pe iPhone X este o întrerupere pe ecranul telefonului de la margine la margine. „Notch”, așa cum o numesc mulți, este destul de urâtă, din păcate.

Din fericire, nu există niciun Notch pe iPhone 8 şi iPhone 8 Plus.

5. The iPhone X este mult mai scump decât iPhone 8

 

Telefonul iPhone 8 începe de la 700 de dolari în timp ce preţul iPhone-ul 8 Plus începe de la 800 de dolari.

Pe de altă parte, iPhone-ul X începe de la 1.000 de dolari.

Matematica este simplă. Puteţi salva cel puţin 200 de dolari folosind un iPhone 8, care, reţineţi, este noul model Apple.

6. Îl puteţi găsi repede

În timp ce toată lumea este focusată pe iPhone-ul X, iPhone-ul 8 este uşor de găsit şi de cumpărat. Între timp, iPhone-ul X va fi probabil în mare cerere şi o mulţine de oameni vor aştepta săptămâni sau chiar luni pentru a-şi aştepta telefoanele, pe când iPhone-ul 8 se găseşte oriunde şi are aceleaşi avantaje ca şi celălalt.