Îţi respectă intimitatea
Aplicaţia Do Not Track le oferă utilizatorilor un control mai mare asupra modului în care le sunt arhivate căutările pe browserul Mozilla. Mai precis, utilizatorii au posibilitatea de a selecta website-urile care se pot afla în arhivă şi de a le îndepărta pe celelalte. Aplicaţia Do Not Track se găseşte la secţiunea Firefox Preferences, inclusiv pe platforma Android, acesta fiind un lucru fără precedent.
Este mic şi rapid
Firefox 5 este vizibil mai rapid, iar acest lucru poate fi confirmat de o comparaţie banală între acesta, Chrome şi Opera.  În plus, Firefox 5 consum[ pu’in[ memorie RAM, chiar şi atunci când sunt deschise 25 de website-uri în acelaşi timp.
Este disponibil pentru orice cod de internet
Firefox 5 este disponibil pentru XHR, MathML, SMIL şi în premieră, este disponibil şi pentru HTML5.
Cuprinde 1000 de îmbunătăţiri
Firefox 5 vine cu mai mult de 1.000 de îmbunătăţiri care, deşi nu sunt în totalitate observabile, fac diferenţa în sensul că software-ul  funcţioneză mai performant. Versiunea Android este, de asemenea, îmbunătăţită considerabil, mai ales la nivelul reţelelor 3G şi al suportului IPv6 adăugat.
Este sigur, independent şi adaptat pentru utilizator
Dezvoltat cu ajutorul utilizatorilor, siguranţa Firefox este monitorizată continuu de o comunitate de utilizatori şi dezvoltatori. Mozilla, pe de altă parte, funcţioneză independent.
Cert este că Firefox face faţă cu brio competiţiei cu Google Chrome, iar îmbunătăţirile nu se opresc aici, ci se vor multiplica odată cu apariţia Firefox 6.
SURSA: PC World Click aici pentru a descărca Mozilla Firefox 5