Probleme precum negocierea salariilor, mentoratul, antreprenoriatul și stigmatizarea, precum și mult mai mulți factori, vor fi abordate în aceste cărți. Vei câștiga cunoștiințele necesare de care ai nevoie în acest domeniu, vei învăța să treci peste obstacolele care îți ies în cale, dar cel mai important, vei auzi poveștile femeilor care au reușit să pătrundă în această industrie și să rămână aici.

Mai jos sunt cinci cărți pe care trebuie să le citești dacă vrei să ai succes în acest domeniu:

”Femeile în Tehnologie: Urmează-ți cariera la un alt nivel cu sfaturi practice și povești inspiraționale„- Tarah Eheeler Van Vlack

 

 

Concentrată pe femeile care se gândesc să intre în tehnologie sau cele care ocupă deja un post în acest domeniu și își doresc să obțină o promovare, această carte combină sfaturi practice și povești personale de la profesioniși de succes: Brianna Wu (fondator, Giant Spacekat ), Keren Elazari (expertul în TED și expert în cybersecurity), Katie Cunningham (educator și dezvoltator Python), Miah Johnson (administrator senior al sistemului), Kristin Toth Smith (tehnician executiv și inventator) și Kamilah Taylor (dezvoltator mobil și social).

“Femeile inovatoare: Fața schimbătoare a tehnologiei” de Vivek Wadhwa, Farai Chideya

 

 

Făcând parte din „Cele mai influente 40 de minți în tehnologie„ a revistei Time Magazine, cartea vine cu o colecție impresionantă de convingeri ale femeilor din domeniul tehnologiei.

„Puterea banilor: Valoarea succesului în afaceri și în viață”- Meg Whitman

 

Fostul CEO al eBay vorbește în cartea sa despre cum este posibil să conduci o corporație de miliarde de dolari doar având încredere, cum să renunți la sinele tău pe măsură ce urci pe scara corporativă și despre un alt rol al tehnologiei. Ea indentifică 10 valori fundamentale care o conduceau, și pot conduce orice lider, spre succes, fără compromisuri.

Femei inovatoare la locul de muncă: femeile din vârful tehnologiei”- Danielle Newnham

 

Această carte descrie experiențele antreprenorilor de sex feminin în lumea tehnică dominată de bărbați, în 20 de interviuri sincere: Aceasta evidențiază diversitatea vieții și poveștile despre carieră care pot conduce femeile spre vârful succesului.

“Unlocking the Clubhouse: Women in Computing” by Jane Margolis, Allan Fisher

Cartea se bazează pe interviuri cu peste 100 de elevi de informatică din ambele sexe de la Universitatea Carnegie Mellon, un centru major de cercetare în domeniul informaticii, pe o perioadă de patru ani, precum și observații în clasă și conversații cu sute de colegii și licee

Interviurile captează detaliile dinamice ale experienței de sex feminin, de la calculatorul de familie ținut în dormitorul unui frate până la sentimentele de înstrăinare ale femeilor în clasele de colegiu.