"Urmare a eforturilor depuse în ultimele patru luni şi a verificărilor efectuate la solicitarea Comisiei Europene, săptămâna aceasta, România a primit decizia privind ridicarea întreruperilor de plăţi şi a pre-suspendării pentru Programul Operaţional Resurse Umane, POSDRU 2007 – 2013, ceea ce înseamnă că, în perioada imediat următoare, în aproximativ două săptămâni, România va primi de la Comisia Europeană circa 480 milioane de euro, sume care erau blocate, ca urmare a deciziei Comisiei de întrerupere a plăţilor", a menţionat Nica. 

Ministrul Fondurilor Europene susţine că, în ceea ce priveşte Programul Operaţional Mediu şi Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, au fost finalizate misiunile de audit naţionale şi ale Comisiei Europene. 

"Aşteptăm în jurul datei de 15 septembrie o decizie referitoare la ridicarea întreruperii plăţii. Fără a mă pronunţa înaintea Comisiei Europene, consider că măsurile care au fost luate de statul român corespund cerinţelor Comisiei Europene şi aşteptăm o decizie pozitivă", a mai spus Nica. 

AGERPRES