În acest an sunt aşteptate să acosteze în Portul Constanţa 45 de nave de croazieră. Peste 16.000 de turişti vor ajunge astfel pe malul românesc al Mării Negre.

Sezonul de croaziere va debuta pe 3 aprilie, când va sosi nava fluvială „Viking Primadona”. „De altfel, în sezonul 2010 vor reveni la Constanţa navele fluviale, cel puţin zece, după un an de pauză din cauza crizei globale”, a spus directorul general al Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, Ioan Bălan.

În total, în cursul anului 2010, sunt aşteptate în portul Constanţa 45 de nave de pasageri. „Se estimează o creştere cu 5 – 10% a numărului de turişti care vor sosi la terminalul de croaziere, comparativ cu anul trecut.
Compania „Costa Crociere“, una dintre cele mai importante la nivel mondial, va deveni client fidel al Portului Constanţa. Dacă până în acest an doar o navă a acestei companii ajungea la Constanţa, în sezonul 2010 sunt anunţate cel puţin trei. Acestea sunt şi cele mai spectaculoase din acest an, având capacităţi mari, de peste 2.500 turişti, dar şi facilităţi dintre cele mai moderne”, a arătat Bălan.

Printre navele care vor reveni în Portul Constanţa se numără: „Kristina Regina“, „Le Levant“, „Taras Schevchenko“, „Nautica“, „Spirit of Adventure“, „Discovery“, „Albatros”, „Seven Seas Navigator”.

„Din datele pe care le avem la această oră, sezonul se încheie la mijlocul lunii noiembrie”, a mai spus directorul general APMC.