"Peste 6.000 de noi locuinţe se află în acest moment în construcţie în zonele centrale, semicentrale şi de nord din Bucureşti, cu termen de finalizare în acest an, aproximativ 70% dintre acestea fiind destinate clasei medii – aproximativ 4.200 de locuinţe. Circa 3.200 de locuinţe vor fi finalizate în acest an în zona de nord a Bucureştiului", informează documentul citat.

Conform studiului realizat de Coldwell Banker Affiliates of Romania, cea mai mare pondere a acestor locuinţe, 66%, respectiv circa 2.200 de unităţi, este reprezentată de spaţii destinate clasei medii, amplasate în zone precum Aviaţiei şi Băneasa, în timp ce aproape 25%, adică peste 700 de unităţi, sunt locuinţe premium şi de lux în zone cum ar fi Dorobanţi, Herăstrău sau Barbu Văcărescu.

'Bucureştiul va trece printr-o schimbare socială şi demografică semnificativă în următorii ani. În clădirile de birouri din nordul Capitalei lucrează deja peste 70.000 de persoane, numărul acestora urmând să crească, iar dezvoltatorii vor construi tot mai multe proiecte destinate clasei medii, cu un amplasament foarte bun şi suprafeţe mai generoase comparativ cu cele ale locuinţelor din zonele mărginaşe. Tot mai mulţi cumpărători care au achiziţionat o locuinţă prin 'Prima Casă' în perioada 2009 – 2012 vor face un upgrade în următorii ani către zone mai bune, semicentrale sau de nord, mai aproape de clădirile de birouri în care îşi desfăşoară activitatea', a declarat Alexandru Pricop, managing partner în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Coldwell Banker Affiliates of Romania oferă servicii de consultanţă, brokeraj şi management al proprietăţilor imobiliare pe toate segmentele pieţei: rezidenţial, birouri, industrial, terenuri şi investiţii. AGERPRES