Henderson Land Development, un dezvoltator imobiliar deţinut de cele mai bogate familii din Hong Kong, a devansat ofertele venite de la alţi opt dezvoltatori pentru un teren de 2.880 de metri pătraţi cu un preţ record de 50.000 de dolari Hong Kong (6.400 de dolari SUA) pe picior pătrat. Acesta este însă singura suprafaţă de teren de mari dimensiuni scoasă la vânzare în centrul districtului de afaceri din Hong Kong în ultimele două decenii. 

"Compania este optimistă cu privire la perspectivele pe termen lung ale acestei investiţii. Zona va fi dezvoltată într-o clădire de birouri ce este preconizată să fie finalizată în jurul anului 2022", a informat Henderson Land într-un comunicat de presă. 

Preţul record plătit pentru această suprafaţă de teren, unde în prezent este o parcare publică, reprezintă o dovadă a cererii puternice de spaţii de birouri în zona centrală a Hong Kong-ului în condiţiile în care o serie de companii financiare chineze sunt interesate să îşi înfiinţeze aici birouri, ceea ce duce la majorarea preţurilor. 

Potrivit firmei de consultanţă imobiliară CBRE, în perioada martie 2013 – martie 2016, firmele financiare europene şi americane şi-au redus prezenţa în zona centrală cu 146.000 metri pătraţi şi respectiv 28.000 de metri pătraţi, în timp ce în paralel firmele financiare chineze au preluat 73% din noile spaţii de birouri din zonă. 

AGERPRES