“La nivel internațional impactul dronelor în agricultură contribuie la creșterea productivității cu 20%”, a declarat George Făcăeru.

Potrivit acestuia, România se află la început în ceea ce privește tehnologizarea cu foarte puține excepții. Un exemplu în acest sens constă în folosirea unor tehnologii care duc la obținerea informațiilor din teren pe toată suprafață culturilor și pe tot parcursul ciclului vegetal.

“În acest context, sistemele de avioane fără pilot oferă un cadru curat de culegere de informații din teren, pe suprafața mare, livrabile în timp reale Sistemul Hirrus UAV, care are capacitatea de a acoperi între 800 și 1.500 de hectare pe oră”, a precizat reprezentantul Teamnet.

Conform acestuia, recomandările pe baza informațiilor și imaginilor obținute pot fi exploatate direct în timp ce activitățile de operare ale sistemului UAV sunt realizate de Teamnet.

Teamnet este unul dintre principalii integratori de sisteme din România, folosind tehnologii inovatoare precum GIS, UAV, CLOUD, SCADA, pentru a oferi soluții complete în zone precum agricultură, situații de urgență, administrație publică.