Pentru piaţa din Statele Unite a fost o perioadă foarte intensă, înregistrând o creştere a valorii totale a tranzacţiilor, datorată, în parte, investiţiilor străine. Ultimele 12 luni au fost foarte active pentru sectoarele de Tehnologie, Media şi Telecomunicaţii; încă din etapa de due diligence investitorii au manifestat o atenţie sporită pe zona de tehnologie, pe fondul unui interes sporit în ceea ce priveşte securitatea cibernetică şi protecţia datelor.

„Pentru echipa locală de Corporate M&A 2014 a fost un an plin, pe măsură ce activitatea investitorilor s-a intensificat, fie prin reactivarea unor proiecte îngheţate, fie prin proiecte noi la nivel local sau regional. Am asistat şi asistăm în continuare proiecte de pe piaţa imobiliară, industria de petrol & gaze, sectorul financiar, industria farmaceutică, domeniul serviciilor, industria bunurilor de consum şi sectorul agricol. Anticipăm că prima parte a anului viitor va fi chiar mai intensă, cu câteva tranzacţii mari aflate în prag de finalizare”, a declarat Nadia Badea, Partener Clifford Chance Badea.

Europa şi regiunea Asia Pacific înregistrează, în continuare, o creştere pe piaţa M&A. La rândul lor, Statele Unite au raportat, până în acest moment, o creştere anuală de 54%, înregistrând un total de 1.185 miliarde de dolari, reiese din studiu.

În acelaşi timp, tranzacţiile transfrontaliere îşi menţin tendinţa de creştere, activitatea înregistrată între cele cinci regiuni importante contribuind cu 25% la valoarea totală a tranzacţiilor M&A de la nivel global. Industria Serviciilor Medicale şi cea a Bunurilor de consum/ Retail sunt cele mai dinamice din punctul de vedere al activităţii M&A.